Ugrás a tartalomra

Obeležena 60. godišnjica Klinike za neurohirurgiju

Obeležena 60. godišnjica Klinike za neurohirurgiju

Obeležena 60. godišnjica Klinike za neurohirurgiju

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor prisustvovao je danas svečanosti povodom velikog jubileja Klinike za neurohirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra Vojvodine, obeležavanju 60 godina od osnivanja ove ugledne innstitucije.

Pozdravljajući prisutne, predsednik Pastor je rekao da činjenica da je ova institucija osnovana samo dve godine nakon osnivanja Medicinskog fakulteta u Novom Sadu dovoljno govori o stavu, mišljenju i stručnosti lekarske struke tog doba, te da iz tog razloga možemo biti ponosni.

”Na žalost, sve više imamo potrebe za uslugama klinike za neurohirurgiju jer se radi o bolestima modernog vremena. Mi političari se danas najviše bavimo pitanjima egzistencije i pitanjima zdravlja i iz tog razloga je Skupština AP Vojvodine podržala sve one budžetske projekcije koje su poticale od Pokrajinske vlade, a išle ka tome da se za dijagnostiku i lečenje obezbedi maksimum sredstava koji je moguć”, istakao je Pastor.

On je dodao i da je ova Klinika pokazala da je moguće pratiti svetske tokove, raditi konstantno na edukaciji i usavršavanju, sprovoditi najsavremenije intervencije i biti deo naučnog sveta. Pastor se zahvalio svim zaposlenima u ovoj insituciji, kao i njihovim prethodnicima, a budućim lekarima pooželeo da rade sa istom posvećenošću i profesionalnošću.

Pored domaćina ovog skupa, direktora Klinike za neurohirurgiju doc dr. Đule Đilvesija, svečanosti je prisustvovao i pokrajinski sekretar za zdravstvo prof. dr Zoran Gojković, direktorka Univerzitetskog kliničkog centra Vojvodine  prof. dr Edita Stokić, kao i mnogi drugi predstavnici lekarskih udruženja i medicinske struke.

Szerző (Forrás)
skupstinavojvodine.gov.rs
Többi hír