Ugrás a tartalomra

Na tribini u Mihajlovu predstavljen izborni program SVM-a

Na tribini u Mihajlovu predstavljen izborni program SVM-a

Na tribini u Mihajlovu predstavljen izborni program SVM-a

 Mađarski kandidati mogu da uđu u parlament Srbije samo sa izborne liste Saveza vojvođanskih Mađara, pa je zato važno u nedelju zaokružiti izbornu listu pod brojem tri, navedeno je na tribini. Predstavljen je i izborni program stranke.

Nije ostalo praznog mesta u velikoj sali Seoske kuće u Mihajlovu, gde je na tribini predstavljen izborni program Saveza vojvođanskih Mađara.

Andor Deli, poslanik u Evropskom parlamentu (Fides): „Možemo verovati samo sebi. A to najbolje možemo pokazati tako što ćemo biti složni, oslonićemo se jedni na druge i sada na izborima ćemo glasati u jednom smeru. Treba da podržimo Savez vojvođanskih Mađara - to je garancija opstanka naše zajednice.”

Elvira Kovač je u svom govoru naglasila da je izborna lista Saveza vojvođanskih Mađara,  koja se nalazi pod brojem tri, jedina mađarska lista: “Mađarski kandidati ne mogu da uđu u parlament ni s jedne druge izborne liste. Osim toga, smatramo da je ono što je dobro za Mađare u Vojvodini dobro i za većinu. Za one koji žive s nama, Vojvođanima. A mi smo jedina vojvođanska pokrajinska izborna lista.”

Kako je navedeno, više od 330 kampanjskih tribina Saveza vojvođanskih Mađara dokazuje da su obišli sva naselja u kojima žive Mađari. Tako i u Banatu.

Dr Balint Pastor, nosilac republičke izborne liste, SVM: .” Savez vojvođanskih Mađara smatra važnim da se stalno održava kontakt s ljudima, zajedno da postavljamo ciljeve, a zatim da dođemo i položimo račune šta je ostvareno od onih postavljenih ciljeva građana koje smo zajedno zacrtali, koje su oni formulisali kao očekivanje.”

Osim meštana iz Mihajlova, na tribini su učestvovali i stanovnici Zrenjanina, Mužlje i Lukonog Sela.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír