Ugrás a tartalomra

Predsednik Pastor na Godišnjoj skupštini Društva lekara Vojvodine

Predsednik Pastor na Godišnjoj skupštini Društva lekara Vojvodine

Predsednik Pastor na Godišnjoj skupštini Društva lekara Vojvodine

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor prisustvovao je danas Godišnjoj skupštini Društva lekara Vojvodine Srpskog lekarskog društva (DLV-SLD) i istakao da je za pokrajinski parlament velika čast što je tradicionalni domaćin ovog skupa.

„Moderno vreme donosi i to da određene struke budu relativizovane, ali je  oporavak društva nemoguć ukoliko se to dozvoljava. I malo je šta bitnije od vraćanja ugleda struci koja najviše zna o ljudskom telu i duši. Politika i lekarska struka imaju dodirne tačke jer bez politike nema poboljšanja generalnog ambijenta i uslova za što kvalitetnije pružanje zdravstvenih usluga. Zadatak politike jeste da uvek pronađe izvore za obnavljanje, modernizaciju, uvođenje novih tehnologija i uslova za sticanje novih znanja. Koliko je to važno, najbolje nam govori iskustvo poslednje dve godine“, rekao je Pastor i dodao da nam poslednje dve godine jasno ukazuju i na to koliko je važno da se uvažavaju znanje, preporuka i propisana terapija lekara.

On je čestitao dobitnicima godišnjih nagrada DLV-SLD i istakao da će Skupština APV i nadalje biti otvoren partner za saradnju.

Predsednica DLV-SLD prof. dr Ksenija Bošković naglasila je značaj rada i tradicije ovog dobrovoljnog lekarskog udruženja, koje već jedan vek nastoji da, između ostalog, doprinese održavanju lekarske etike i kontinuirane edukacije svojih članova.

U radnom delu Godišnje skupštine DLV-SLD članovi su razmatrali i usvojili izveštaje o radu različitih specijalističkih sekcija ovog Društva, diskutovali o planovima za 2022. godinu, a uručene su i godišnje nagrade najzaslužnijim pojedincima.

Szerző (Forrás)
skupstinavojvodine.gov.rs
Többi hír