Ugrás a tartalomra

Narednog vikenda Zimski festival tradicija i trka Deda Mrazeva na Paliću

Narednog vikenda Zimski festival tradicija i trka Deda Mrazeva na Paliću

Narednog vikenda Zimski festival tradicija i trka Deda Mrazeva na Paliću

 Zimski festival tradicija će se opet održati 4. i 5. decembra na Paliću. Tokom sadržajnog vikenda održaće se i takmičenje u pravljenju čvaraka i izložba rukotvorina. Drugi dan festivala je za sportiste, jer se ponovno organizuje trka Deda Mrazeva.

Prvog vikenda u decembru na Paliću će biti sadržajnih događanja jer će se ponovno održati Zimski festival tradicija i trka Deda Mrazeva.

Hargita Erči, članica Gradskog veća zadužena za oblast turizma, investicija i međunarodne saradnje, Subotica: „Obe manifestacije doprinose očuvanju tradicije Palića i promociji njegove turističke ponude. Takođe je važno, jer je zimska sezona, kada se ne organizuje mnogo manifestacija."

Prvog dana glavni fokus biće na takmičenju u pravljenju čvaraka, kao i na izložbi rukotvorina. Novina za ovu godinu je i to što će organizatori na licu mesta postaviti i izložbenu kuhinju u kojoj se mogu jesti i pečene hurke, kobasice i roštilj.

Čila Fontanji, predsednica Udruženja „Ludašpusta": "Svaki tim može dobiti 10 kilograma sirove slanine. Naravno, po potrebi mogu zatražiti i više, samo što se to mora unapred prijaviti. Reč je o timovima od petoro ljudi koje će ocenjivati ​​stručni žiri."

U sklopu manifestacije Crveni krst Subotica će i ove godine organizovati humanitarnu akciju pod nazivom „Budi i ti Deda Mraz", kojom će se pomoći socijalno ugroženoj deci. Donacije će se moći predati volonterima Crvenog krsta Subotica kod Velike terase na Paliću od 10 do 13 časova, 4. decembra.

Valeria Denč, direktorica „Park Palića": „Ovo je akcija prikupljanja paketa u kojoj pomažemo deci koja su korisnici Narodne kuhinje u Subotici. Paketi mogu da sadrže slatkiše, igračke, školski pribor, odeću ili bilo šta drugo, kako bi obradovali mališane povodom predstojećih praznika."

Ove godine će se takođe održati trka Deda Mrazeva. Kao i svake godine, kostim i kapa Deda Mraza i sada su obavezni. Trkače će na cilju dočekati pravi Deda Mraz koji će im predati medalje.

Elvira Janoši, predsednica Ultramaratonskog kluba „Paligo Palus": „Ovo nije trka, nema takmičarski karakter. Zato molim sve da pažljivo i polako trče stazom, uživajući. Oni koji ne mogu da trče, mogu šetati po stazi. Potreban je barem jedan krug kako bi svako dobio medalju."

Na kraju događaja biće nagrađeni najbolji kostim, te najmlađi i najstariji takmičar. Sreća se može okušati i u nagradnoj igri, glavna nagrada je bicikl.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A közelgő európai parlamenti választásokról és a Vajdaságban, illetve Szerbia egyéb térségeiben valószínűleg június 2
Nem csak a magyarok számára lehet fontos, hogy az EP-ben vajdasági képviselő is jelen legyen