Ugrás a tartalomra

Novi teren od veštačke trave u Bečeju

Novi teren od veštačke trave u Bečeju

Novi teren od veštačke trave u Bečeju

 U Bečeju je otvoren novi fudbalski teren sa veštačkom travom. Ulaganje je ostvareno uz pomoć mađarske vlade, a u okviru saradnje sa Fudbalskom akademijom TSC, i namenjeno je pre svega podmlatku.

Deca su šutala loput na terenu sa novom veštačkom travom izgrađenom pored stadiona u Bečeju. Fudbalski teren namenjen njihovim treninzima predat je na upotrebu u sredu. Zahvaljujući saradnji klubaOFK Bečej 1918 sa  TSC-om, sada imaju profesionalne uslove – istakao je Janoš Žemberi, predsednik fudbalskog kluba TSC.

„S izuzetno stručnim ljudima postavili smo osnove TSC fudbalske škole, doveli smo najbolje stručnjake iz Mađarske, Beograda, uspostavili smo sistem i jedan od stubova tog sistema je i Bečej. Treneri u Bečeju rade po istom sistemu kao i u Bačkoj Topoli, Senti, Srbobranu ili treneri u Temerinu. Iz tog sistema nastojimo da stvorimo što više igrača."

Za TSC ovo nije prva investicija u Vojvodini, zahvaljujući kojoj je više hiljada dece dobilo mogućnost da trenira u savremenim uslovima, uz profesionalne trenere.

„Svaki među njima sanja o tome da će biti fudbaler. Nadamo se da će mnogima to i uspeti, ali ako i ne budu fudbaleri, mislim da će biti bolji ljudi, biće zdraviji, naučiće da se bore za onaj teren i onu boju koju nose na sebe i u svom srcu. Verujem da je to aktivnost koja razvija karakter, telo i dušu i zato je važna" rekao je Ištvan Pastor, predsednik Saveza vojvođanskih Mađara.

Pored postojećih fudbalskih terena u bliskoj budućnosti se očekuju i dalja sportska ulaganja u Bečeju, rekao je Dragan Tošić, predsednik opštine Bečej.

„Ovaj prostor ovde je opštinsko vlasništvo i na njemu želimo da uredimo teren sa veštačkom travom, iste veličine, da uredimo dva rukometna terena, dva košarkaška terena i jednu balon salu. To je ono što bi upotpunilo ponudu Bečeja ne samo za našu decu, već i za sportski turizam kojim želi da se bavi opština Bečej."

Vrednost novog terena sa veštačkom travom koji je izgrađen uz podršku mađarske vlade iznosi 400 hiljada evra.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír