Ugrás a tartalomra

Kanjiški kajak klub Bratstvo dobio kajake i mini-kanu

Kanjiški kajak klub Bratstvo dobio kajake i mini-kanu

Kanjiški kajak klub Bratstvo dobio kajake i mini-kanu

 Predstavljeni novi čamci i obnovljena teretana kluba sa Tise.

Kanjiški kajak klub Bratstvo je zahvaljujući podršci lokalne samouprave i donacijama privatnih lica nabavio pet kajaka i mini-kanu. Nedavno je renovirana i teretana kluba. Ovaj klub broji 50 registrovanih takmičara, mada ima mnogo više članova. Nedavno su u potpunosti obnovili teretanu, gde sada mladi mogu da rade pod savremenim uslovima rada. Gradonačelnik Kanjiže Robert Fejstamer je danas posetio ovu obnovljenu teretanu, te je i isprobao sprave.

Predsednik kajak kluba Bratstvo iz Kanjiže Rudolf Čeke je izjavio da je u potpunosti obnovljen hladni i topli pokrivač, okrečeno je, proširen je broj rekvizita poput sprava za vežbanje kondicije i dizanje tegova, što je bila investicija od skoro pola miliona dinara, zahvaljujući u prvom redu darežljivosti lokale samouprave.

Kajak klub je proširio svoj inventar i sa pet kajak čamaca i sa jednim mini-kanuom. Lokalna samouprava dodeljuje podršku klubu svake godine, iz čega su uspeli da kupe deo ovih čamaca za kajak.

Gradonačelnik Kanjiže Robert Fejstamer je kazao da najčešće godišnja dotacija klubovima služi za tekući rad, odlazak na sportske manifestacije i aktivnosti tokom godine. Ono što je specifično danas je da se radi uglavnom o povećanju inventara, sa jedne strane je obnovljena teretana, a sa druge strane je povećan arsenal kajaka, te ih klub ima skoro stotinu – izjavio je gradonačelnik Kanjiže.

Članovi kluba redovno odlaze na takmičenja i donose dobre rezultate, a uskoro kreće i letnja škola kajaka.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír