Ugrás a tartalomra

Forum penzionera SVM održao sednicu predsedništva u proširenom sastavu

Forum penzionera SVM održao sednicu predsedništva u proširenom sastavu

Forum penzionera SVM održao sednicu predsedništva u proširenom sastavu

 U Adi je održana 23. sednica proširenog sastava predsedništva Foruma penzionera Saveza vojvođanskih Mađara. S obzirom na epidemiološku situaciju, sednice se nisu održavale gotovo godinu dana.

Događaju su prisustvovali članovi iz mnogih vojvođanskih naselja.

Katalin Nađ, predsednica Foruma penzionera SVM-a: „Pre epidemije smo održavali sednice svake dve nedelje. Uvek su dolazili sa različitih strana, iz Banata ili iz Novog Sada, Subotice, Ade, Bačke Topole. Postoji 15 lokalnih organizacija, što znači da ako ih dvoje ili troje dođu odande, već imamo oko četrdeset predstavnika. Svako ima nešto da kaže ili pita."

Penzioneri u opštini Ada, kao i širom Vojvodine, izuzetno su aktivni u društvenom životu i događajima, veoma im je važan osećaj pripadnosti- rečeno je na sednici.

Nandor Kiš, poslanik u republičkom parlamentu, SVM: „Sve naše akcije deluju na dobrovoljnoj osnovi, a članovi Foruma penzionera takođe se redovno prijavljuju za naše akcije. Već svojim nastupom i učestvovanjem nam pomažu da predstavljamo celu zajednicu. "

Uz raspravu o aktuelnim tačkama dnevnog reda, članovi su diskutovali i o aktuelnim političkim pitanjima, a zatim su imali priliku da postave pitanja za gošću Elviru Kovač, potpredsednicu Saveza vojvođanskih Mađara.

Elvira Kovač, potpredsednica, SVM: „Oni puno rade u pozadini, imaju puno životnog iskustva i uvek sa njima imamo dobru saradnju. Istovremeno je zanimljivo i da prate događaje, ali nakon ove pauze postali su željni manifestacija, kako bi se svi sreli uživo i učestvovali u organizaciji našeg svakodnevnog života. "

Članovi Foruma penzionera veruju da će se od sada moći više puta sastajati.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír