Ugrás a tartalomra

Dr Balint Pastor: Zaštitićemo graditeljsku baštinu!

Dr Balint Pastor: Zaštitićemo graditeljsku baštinu!

Dr Balint Pastor: Zaštitićemo graditeljsku baštinu!

 Zaštitićemo našu graditeljsku baštinu! – napisao je na društvenoj mreži dr Balint Pastor. Predsednik Skupštine grada iz SVM-a dodao je da se o tome dogovorio sa gradonačelnikom.

Ovih dana je na javnoj raspravi Plan detaljne regulacije za Zonu II centra grada, koji ni mi ni naši partneri ne možemo da podržimo – napisao je predsednik Skupštine grada Subotice. Dr Balint Pastor smatra da su plan pripremili pojedinci kojima nije na prvom mestu graditeljsko kulturno nasleđe, nego investicije u nekretnine. U svom statusu  naveo je da je neprihvatljiva gradnja trospratnica u ulici Petra Drapšina (Gomboški sokak). Zajednički ćemo sprečiti da se u Rudić ulici i u ulici Petefi Šandora, kao i na Trgu Sinagoge, objekti koji svojim postojanjem oličavaju duh Subotice, zamene bezličnim višespratnicama staklenih zdiova i čelične konstrukcije – istakao je predsednik Skupštine grada.

Dr Balint Pastor navodi da će upravo zbog toga za Zonu II centra grada uskoro biti izrađen novi plan detaljne regulacije uz učešće stručnjaka koji dobro poznaju grad. U svom postu dr Balint Pastor naglašava da podržavaju razvoj grada, ali na način da grad zadrži svoj izgled zahvaljujući kojem je prepoznatljiva i različita od drugih, što turističku ponudu  Subotice i čini konkurentnom.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír