Ugrás a tartalomra

Usvojen budžet Kanjiže za 2021. godinu

Usvojen budžet Kanjiže za 2021. godinu

Usvojen budžet Kanjiže za 2021. godinu

 Na vanrednoj, elektronskoj sednici Skupštine opštine Kanjiža centralne teme su bile budžet za ovu i naredu godinu, kao i više komunalne dažbine. Odlučivano i o više uredbi u vezi lokalnih ustanova.

Odbornici su na zasedanju Skupštine opštine, koja je održana elektronski,  prihvatili dnevni red sa 35 tačaka.

„Jednoglasno samo prihvatili one tačke dnevnog reda, bilo je tek nekoliko uzdržanih glasova, koje smo po osnovu zakona morali danas da donesemo, a među njima je verovatno najvažnije usvajanje budžeta za narednu 2021. godinu" rekao je Robert Lacko, predsednik Skupštine opštine Kanjiža.

Na konferenciji za medije je rečeno da je budžet za ovu godinu bio 1,2 milijarde dinara, dok je realizacija do kraja godine 890 miliona dinara. Odbornici su prihvatili i budžet za narednu 2021. godinu koji iznosi 1,059 milijardi dinara. Bilo je reči i o ulaganjima i investicijama u narednoj godini.

„U planu je izgradnja obilaznice oko Kanjiže koja ove godine na žalost nije realizovana iz objektivnih razloga, zatim razvoj više regionalnih puteva, što nije ušlo u budžet za ovu godinu i to je prebačeno za narednu. I dalje ćemo podržavati funkionisanje naših ustanova" rekao je Tibor Pletikosić, šef odborničke grupe Saveza vojvođanskih Mađara.

Pletikosić je dodao da su odbornici odlučivali i o povećanju lokalnih komunalnih dažbina, u visini od pet do sedam odsto.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír