Ugrás a tartalomra

Saradnja između SVM i SNS se nastavlja

Saradnja između SVM i SNS se nastavlja

Saradnja između SVM i SNS se nastavlja

 SVM i SNS nastavlja saradnju uspostavljenu u poslednjih šest godina – dogovor je predsednika države i SNS Aleksandra Vučića i predsednika SVM Ištvana Pastora.

Aleksandar Vučić je u utorak započeo koalicione pregovore o predstojećem formiranju vlade. On je danas prepodne razgovarao sa predstavnicima Saveza vojvođanskih Mađara.

Savez vojvođanskih Mađara i Srpska napredna stranka biće partneri na republičkom, pokrajinskom i opštinskom nivou u narednom periodu – rekao je Ištvan Pastor nakon razgovora sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

Na sastanku su načelno postignuti dogovori – dodao je predsednik SVM-a. Ištvan Pastor: “Savez vojvođanskih Mađara biće deo skupštinske većine u Beogradu. Biće uključen u izvršnu vlast u mnogimm ministarstvima na nivou državnog sekretara. Savez vojvođanskih Mađara će prema sporazumu, na pokrajinskom nivou mene lično dati za predsednika parlamenta i za naredne četiri godine, a Savez vojvođanskih Mađara namerava da učestvuje u pokrajinskoj izvršnoj vlasti, u vladi, odnosno zajedno ćemo raditi i u lokalnim samoupravama.”

Pregovori o ostalim detaljima se nastavljaju u roku od dve nedelje – dodao je Ištvan Pastor: “U narednim danima dostavićemo koalicioni sporazum koji će uključivati ciljeve političke prirode za sledeće četiri godine. Od opštih ciljeva evropske politike sve do razvoja infrastrukture, kao što je to bilo i u prethodnim ciklusima.”

Prema rečima Ištvana Pastora, SVM će u naredne četiri godine imati državne sekretare u 7-8 ministarstava.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír