Ugrás a tartalomra

Velika pobeda SVM-a u opštini Kanjiža

Velika pobeda SVM-a u opštini Kanjiža

Velika pobeda SVM-a u opštini Kanjiža

 Od 22 hiljade građana opštine sa pravom glasa, blizu 12 hiljada je iskoristilo svoje glasačko pravo, što predstavlja stopu učešća od oko 54%.

Prema sadašnjim rezultatima, od blizu 12 hiljada glasova, 7471 građana je dalo svoj glas za Savez vojvođanskih Mađara na lokalnim izborima. To znači da je SVM odneo pobedu sa skoro 64% glasova u odnosu na druge liste. Sa ovim rezultatom, SVM je osvojio 20 mandata u opštinskom veću, od ukupno 29.

Robert Fejstamer, nosilac liste SVM za Kanjižu zadovoljan je rezultatima: “Kada se završi prebrojavanje glasova, moći ćemo tačno da kažemo koliko je to predstavnika. U svakom slučaju, želim da se zahvalim svima, koji su izašli da glasaju, jer mislim da samo glasanjem možemo reći svoje mišljenje i dati smer opštini, da li sve što je stavio na sto za četiri godine, može dalje nastaviti, da li je dobro nastaviti i kakva su očekivanja građana od te političke stranke. Verujem da su u opštini Kanjiža velika očekivanja prema Savezu vojvođanskih Mađara. Uveren sam da ćemo u narednih četiri godine uspeti da ispunimo ova očekivanja.”

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír