Ugrás a tartalomra

Najviše glasova za SVM u opštini Senta

Najviše glasova za SVM u opštini Senta

Najviše glasova za SVM u opštini Senta
Savez vojvođanskih Mađara dobio najviše glasova u opštini Senta – rekao je Rudolf Cegledi, nosilac liste SVM za Sentu, na osnovu zadnjih informacija izbornog štaba.

Na izbore je izašlo 45% birača, od koji je 43,5% glasova validno. Ova stopa učešća je veća od one od pre četiri godine, kada je stopa bila blizu 39%. Cegledi je rekao da je na osnovu preliminarnih rezultata lokalnih izbora SVM osvojio 44% glasova, što može obezbediti 13 mandata u gradskom veću. Srpska napredna stranka je postigla 32,9%, koja im daje 10 mandata. Udruženje građana Zajedno za bolju Sentu osvojilo je oko 11%, a Građanski pokret za Sentu 13%, tako su obezbedili po 3 mandata u opštinskom veću.

Rudolf Cegledi, nosilac liste SVM za Sentu: “Savez vojvođanskih Mađara je povećao broj mandata u odnosu na pre 4 godine. O tačnoj raspodeli mandata ne mogu još govoriti, jer je moguće da se na dva biračka mesta ponovi glasanje, a to su izborne jedinice broj 6 i 21. Opštinski izborni odbor danas odlučuje o tome, jer sinoć nisu uspeli da se usaglase. Verovatno će danas opet prebrojati glasove i nakon toga će doneti konačnu odluku, da li je potrebno ponoviti glasanje ili ne.”

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
Az idén európai parlamenti választások lesznek az Európai Unióban, így Magyarországon is.
A választói névjegyzékbe való bejegyzésben a Főkonzulátus, a CMH-irodák és a VMSZ helyi szervezetei is segítik az érintetteket