Ugrás a tartalomra

SVM je u Subotici dobio gotovo dvostruko više glasova nego pre četiri godine

SVM je u Subotici dobio gotovo dvostruko više glasova nego pre četiri godine

SVM je u Subotici dobio gotovo dvostruko više glasova nego pre četiri godine

 Dr Balint Pastor održao je danas konferenciju za novinare gde je govorio o zvaničnim izbornim rezultatima u Subotici i budućim planovima Saveza vojvođanskih Mađara.

Nosilac liste SVM-a u Subotici između ostalog zahvalio se na učešću na izborima građanima koji su svojim glasom podržali SVM, i potvrdio da će i ubuduće na neposredan način zastupati interes Subotičana, isto kao i do sada.

Savez vojvođanskih Mađara je u Subotici na lokalnim izborima dobio 17.131 glas. To je 8.407 glasova više nego pre četiri godine – rekao je dr Balint Pastor.

Stranka je sa 29,43 odsto obezbedila 22 mandata u Skupštini grada Subotice. Nosilac liste za lokalne izbore u Subotici govorio je o onim mesnim zajednicama gde su uspeli da pobede.

„Na nivou mesnih zajednica pobedili smo u Zorci, Železničkom naselju, Malom Radanovcu, Radanovcu, Paliću, Hajdukovu, Bačkim Vinogradima, Šupljaku, Čantaviru, Bačkom Dušanovu i na Kelebiji. Pobedili smo u mnogim mesnim zajednicama gde već dugo to nije bio slučaj i bilo je još mnogo mesnih zajednica gde je rezultat bio tesan, i gde je Savez vojvođanskih Mađara sa minimalnom razlikom u broju glasova ostao ispod."

Poverenje birača SVM će u naredne četiri godine iskoristiti za to da snažnije ostvari program stranke i svoje zamisli u lokalnoj samoupravi – naglasio je dr Balint Pastor.

Nosilac liste u Subotici govorio je o tome koja stranka će dati gradonačelnika Subotice: „Želeo bih i sada da kažem ono što sam u kampanji rekao, da ću biti gradonačelnik ukoliko Savez vojvođanskih Mađara pobedi. Mi smo postigli veoma dobre rezultate, ali nismo pobedili na izborima u Subotici. Upravo zbog toga će Srpska napredna stranka da imenuje osobu za gradonačelnika, imenovaće kandidata u narednim sedmicama."

Dr Balint Pastor je dodao da je u ponedeljak ujutru SMS porukom čestitao Bogdanu Labanu, ali odgovor još nije dobio. Političar je rekao i da su aktivisti SVM u utorak uklonili sve plakate stranke koji su izlepljeni tokom kampanje.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír