Ugrás a tartalomra

Ištvan Pastor: SVM je jedan od pobednika današnjih izbora

Ištvan Pastor: SVM je jedan od pobednika današnjih izbora

Ištvan Pastor: SVM je jedan od pobednika današnjih izbora

 To se može reći i za republičke, pokrajinske i lokalne izbore – dodao je na večerašnoj konferenciji za medije.

Na nivou države, SVM će imati onoliko poslanika koliko ih nije imao u poslednjih 27 godina – rekao je kasno večeras na konferenciji za novinare Ištvan Pastor, predsednik Saveza vojvođanskih Mađara: „Ovaj rezultat još nije konačan, svako još radi, ali prema njima Savez vojvođanskih Mađara imaće devet mandata u parlamentu. Može se pretpostaviti da to neće biti devet, kada se okonča računanje glasova.“

Na pokrajinskom nivou, prema nezvaničnim podacima, partija računa na 15 mandata. Sa tim će SVM biti druga po snazi politička stranka u pokrajinskom parlamentu – naglasio je Pastor.

Na lokalnom nivou u Kanjiži stranka računa na apsolutnu većinu, u Bačkoj Topoli na većinsku pobedu. Predsednik SVM-a je noćas rekao da još nema podataka za Sentu i Mali Iđoš, dok za Suboticu još nema ni približnih rezultata, ali su na lokalnom nivou dobili rekordan broj glasova.

„Ne sećam se da je Savez vojvođanskih Mađara na lokalnim izborima dobio ovoliko glasova. Želim da kažem da ove rezultate zato doživljavamo kao istorijske jer smo se uverili da nije tačan stav da se točak istorije ne može preokrenuti. Sa malo plemenitog preterivanja SVM može da kaže da je preokrenuo točak događaja jer iz jedne produžene nezavidne situacije, iz jednog strmoglavljivanja koje je trajalo, iz potiskivanja, ne samo što smo sve to zaustavili, nego neverovatnim naporom i preokrenuli.”

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara zahvalio se svakom biraču na učešću, i rekao da je  prema procenama SVM dobio preko 70 hiljada glasova.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír