Ugrás a tartalomra

Arpad Fremond: Za nas su svi podjednako važni

Arpad Fremond: Za nas su svi podjednako važni

1
SVM na izborima koji će se održati u junu i u Bačkoj Topoli kreće pod rednim brojem 4.

Savez vojvođanskih Mađara i u Bačkoj Topoli izlazi pod rednim brojem četiri, na izborima koji bi trebalo da budu održani 21. juna.

Arpad Fremond, predsednik Opštinske organizacije SVM-a u Baškoj Topoli, predstavio je na konferenciji za novinare izbornu listu i program stranke. Na vrhu liste u Bačkoj Topoli je Nimrod Tomik, koji je trenutno član Opštinskog veća, zadužen za oblast poljoprivrede, a slede ga sadašnji predsednik Opštine Gabor Kišlinder, pa zatim Adrian Satmari. Lista sadrži ukupno 35 imena.

Arpad Fremond je rekao da su zastupljena sva naselja u opštini, a vodilo se računa da među kandidatima i žene budu zastupljne u propisanom odnosu. Pored novih projekata, njihov program uključuje i završetak velikih investicija, kao što su izgradnja banje, hotela i đačkog doma, odnosno uređenje jezera u Bačkoj Topoli.

Arpad Fremond je naglasio: „Neskriveni cilj Opštinske organizacije SVM-a je da ponovo ima svog predsednika Opštine u Bačkoj Topoli. Savez vojvođanskih Mađara se ovde u Bačkoj Topoli priprema, da predsednik Opštine ponovo bude neko iz redova SVM-a. Ja mislim da imamo sve šanse za to, jer smo u predhodnom periodu dokazali da smo u stanju da se obnovimo, da prevaziđemo prepreke i da se možemo u veoma kratkom roku poboljšati i napredovati."

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír