Ugrás a tartalomra

Lakossági fórum Bácsfeketehegyen: terítéken a községi fejlesztések

Lakossági fórum Bácsfeketehegyen: terítéken a községi fejlesztések

 Bácsfeketehegyen mutatkoztak be a Vajdasági Magyar Szövetség jelöltjei. A lakossági fórumon szó esett az elmúlt időszak Kishegyes községbeli fejlesztéseiről, illetve a december 17-i választások tétjéről.

A bácsfeketehegyi kultúrotthonban tartott lakossági fórumot a Vajdasági Magyar Szövetség. Az est folyamán Kovács Károly köztársasági jelölt, Fremond Árpád, az MNT elnöke, köztársasági képviselőjelölt is köszöntötte a megjelenteket. Elhangzott, Kishegyes község vonatkozásában nagyon fontos eredmény, hogy Pásztor István elnök úr támogatta, és Magyarország kormányának pénzügyi támogatását biztosította Kishegyesen a Petőfi Sándor Magyar Művelődési és Közösségi Központ és az előtte lévő tér kialakítására. Hasonló beruházásra került sor Bácsfeketehegyen a Bányai emlékházban, ott közösségi teret és könyvtárat alakítottak ki. Számos fejlesztés valósult meg az oktatási intézményekben, új játszótereket is kialakítottak. Több mint 700 sikeres pályázó, 5 millió euró támogatás valósult meg a községben a Prosperitati Alapítványon keresztül.

Juhász Bálint, tartományi listavezető: „2012-ben igaz, hogy megnyertük a választásokat, de sok kis párt összeállva elérte, hogy ne legyen polgármesterünk. Mai napig nincsen. Ezt az önkormányzati részvételünket tompítani valahol kiegyensúlyozni tudjuk, de nem tudjuk teljesen feledtetni. Nem lenne jó, ha a magyar közösség megtudná, hogy milyen az az élet, amelyben nincs magyar érdekképviselet, amiben nincs Vajdasági Magyar Szövetség, ezért arra kérem őket, hogy december 17-én megerősítve az aláírásgyűjtéskor tanúsított nagy lendületet, menjünk el szavazni minél többen, mutassuk meg, hogy egységesek vagyunk mi magyarok, magyar közösség, és az érdekképviseletünket teremtsük meg saját magunknak annak érdekében, hogy infrastruktúrában, kultúrában és minden egyébben, oktatásban itthon érezzük magunkat a jövőben is.”

Kövér László magyar házelnök betegség miatt nem tudott jelen lenni a bácsfeketehegyi fórumon, mondta Kovács Elvira, a VMSZ alelnöke. Magyarország kormánya azonban teljes mértékben támogatja a VMSZ-t a választásokon: „Magyarországon, de más országokban is voltak olyan példák, ahol mindössze 2 szavazaton múlott az, hogy valaki megnyerje a választásokat, illetve a kisebbségi párt esetében esetleg több mandátuma lehet, ezért alázattal arra kérünk mindenkit, hogy ezt adja tovább, ezt a példát az ismerőseinek rokonainak és erősítse meg őket abban, hogy valóban minden egyes szavazat számít, ezért ott kell lennünk december 17-én mindannyiunknak, és a 2 hatos karikázásával erősítenünk a közösségünket egységet mutatva.”

A Vajdasági Magyar Szövetség képviselői meghallgatták a jelenlévők véleményét arról, hogy mi mindent lenne érdemes fejleszteni a jövőben.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
Együttműködő nemzet – A határon túli magyarság helyzete és jövője címmel tartottak Szabadkán, a Városháza dísztermébe
Közép–Európában egyedülálló a magyar nemzetpolitika