Ugrás a tartalomra

Királyhalmon és Hajdújáráson osztották ki a babacsomagot

Királyhalmon és Hajdújáráson osztották ki a babacsomagot

 Királyhalmon 23, Hajdújáráson pedig 35 babaváró csomagot osztottak ki az MNT munkatársai.

Babatakarót, törülközőt, kispárnát, szundikendőt és más apróságokat tartalmaznak a babaváró csomagok, amelyeket ma Királyhalmon és Hajdújáráson osztott ki a Magyar Nemzeti Tanács munkatársa. Magyarország kormánya babacsomag programja keretében az ősz folyamán összesen 3000 kisgyermek kapott ajándékot.

Pici koruk ellenére, Királyhalmon nagy érdeklődéssel várakoztak a gyerekek, akiket a szüleik magukkal hoztak a csomagosztásra.

Tari Tímea: „Nagyon jól esik nekünk, külhoni magyaroknak, hogy gondolnak ránk az anyaországból. Ez a kis jelképes ajándék biztos, hogy emlék marad a gyerekeknek. A kislányomnál is, ő idősebb, ő is kapott, és a mai napig használjuk a pokrócot, a kis szundikendőt is, úgyhogy örök emlék marad.”

Hajdújáráson is kiosztották a babaváró csomagokat. Olyan dolgok vannak a csomagban, amiből soha nincs elég és soha sincs sok – mondta Csipak Szarapka Dóra, aki egyéves kisfiával, Marcival jött el a babaváró csomagért.

Csipak Szarapka Dóra: „Ahol kisgyerek van, ott szerintem bármilyen csomagnak örül a gyermek, és a gyermeken keresztül persze a szülők is. Nagyon szép kis csomagot kaptunk, már belekukkantottunk, hasznos.”

Összesen 3000 csomag került a vajdasági magyar gyerekekhez, 2020 januárja és a 2023 márciusa között született gyerekek kaptak az ősz folyamán babacsomagot.

Rigó Pál Zsófia, az MNT alelnöke: „A Magyar Nemzeti Tanács alapvető feladata és vállalása, hogy támogassa a vajdasági magyar gyerekeket, és szüleiket a szülőföldön való boldogulásban. Ennek a folyamatnak az egyik első lépcsőfoka a gyermek érkezése. Ehhez társult Magyarország kormányának, a Nemzetpolitikai Államtitkárságnak a babacsomag programja, amivel köszöntjük a vajdasági magyar gyerekeket. A későbbiekben ez kiegészül a Magyar Nemzeti Tanács komplex támogatási rendszerével.”

Királyhalmon 23, Hajdújáráson pedig 35 babaváró csomagot osztottak ki az MNT munkatársai.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír