Ugrás a tartalomra
2023.11.20 - 20:53

Gazdaságfejlesztés és oktatási beruházások

A Vajdasági Magyar Szövetség tisztségviselői Adán és Moholon jártak
Gazdaságfejlesztés és oktatási beruházások

 

A moholi Novak Radonić és az adai Cseh Károly Általános Iskolába látogatott, majd Adán vállalkozókkal találkozott Juhász Bálint vezetésével a Vajdasági Magyar Szövetség küldöttsége, amelyben helyet kapott Szakállas Zsolt, Tóbiás József, Kónya Róbert, Burány Hajnalka, Vicsek Annamária, Kormányos László, Kiss Gyula, Fazekas Róbert, Rigó Flórián, Kiss Nándor, Lakatos Adrián és Lajkó Szilvia, valamint elkísérte őket Rigó Pál Zsófia, a Magyar Nemzeti Tanács alelnöke.

A VMSZ-küldöttség előbb megtekintette a moholi iskolát, ahol Snežana Došić igazgató tájékoztatta őket az elvégzett és a tervezett beruházásokról, majd ugyanezt tette Ferencz József, az adai iskolaigazgató, aki a központi és a baraparti iskolarészlegbe kalauzolta el a vendégeket.

A VMSZ tisztségviselői ezután Ada községi vállalkozókkal találkoztak az adai Fausto étteremben. Juhász Bálint, a VMSZ Intézőbizottságának elnöke hangsúlyozta, hogy a Vajdasági Magyar Szövetség Ada községben támogatja a gazdasági fejlesztéseket és az oktatási beruházásokat is, aminek folytatásához kérte a szavazók támogatását a december 17-ei választáson, hogy a párt erős parlamenti képviselettel rendelkezzen a köztársasági és a tartományi képviselőházban is.

– Ada község a vállalkozók, a vállalkozások fellegvára, és ez jelentős mértékben a Vajdasági Magyar Szövetségnek köszönhető. Hiszen a gazdaságfejlesztési programunkon közel 1100 támogatott projekt 13,5 millió eurónyi támogatással közel 29 millió eurónyi beruházást eredményezett, ennek a kedvezményezettje több mint 200 vállalkozó és mellettük több mint 700 mezőgazdasági termelő is. Nem mellékesen 85 falusi házat, gazdálkodásra alkalmas ingatlant vásároltak. Mintegy öttucatnyi vállalkozás indult el és kéttucatnyi nagyberuházás valósult meg. Gyakorlatilag megtöltöttük az adai–moholi ipari parkot. December 17-én arról fogunk dönteni, hogy folytatjuk ezt az utat, vagy pedig hátat fordítunk mindezeknek az eredményeknek. Erős tartományi és országos Vajdasági Magyar Szövetség-frakció, parlamenti képviselet garantálja a folytatást – hangsúlyozta Juhász Bálint.

– Az oktatásba is beruházunk. Ada községben Mohol és Ada általános iskoláiba csaknem ezer diák jár. Tartományi forrásból mintegy 50 millió dinárnyi beruházás valósult meg. A vizesblokk felújítása, a fűtés megoldása, a megrongálódott tetőszerkezet kijavítása, a tantermek felszerelése valósult meg, vagy van folyamatban. Ez különös kegy, hogy úgy tudunk hozzájárulni a közösségünk fejlődéséhez, hogy annak az országnak a felemelkedését is szolgáljuk, ahol élünk. Ezt tesszük nap mint nap tartományi és országos tisztségeket is vállalva. Társítva az anyaországi, a hazai pénzeszközöket, hozzájárulunk az egész ország, Vajdaság és Szerbia felemelkedéséhez – nyilatkozta a VMSZ Intézőbizottságának elnöke.

 

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, csin