Ugrás a tartalomra

Fejlődő Topolya - kampánykörúton a VMSZ

Fejlődő Topolya - kampánykörúton a VMSZ

 Topolya községben az elmúlt időszakban megújultak az oktatási és egészségügyi intézmények épületei, több infrastrukturális fejlesztés van folyamatban, épül a fedett fürdő, a hotel, megújul a közvilágítás, az ünnepekre pedig a korcsolya is megnyit.

A bácskossuthfalvi Idős Kovács Gyula Általános Iskola tornatermének hőszigetelése, az óvoda teraszának megújítása, a gunarasi egészségház renoválása, a Dózsa György Általános Iskola tornatermének teljes körű felújítása is jelentős Topolya községbeli fejlesztés, mely a Vajdasági Magyar Szövetség erős érdekképviseletének köszönhető.

Fazekas Róbert, tartományi képviselőjelölt: „Akár a nyílászárók cseréje tekintetében, akár a szigetelés, akár a vizes gócok tekintetében azt gondolom, hogy jelentős a felújítás, és gyakorlatilag nem tudunk olyan oktatási intézménybe elmenni, ami az elmúlt időszakban ne kapott volna jelentősebb támogatást, például Gunaras tekintetében a tornatermet tudnám kiemelni.”

Topolyán első alkalommal nyílik idén korcsolyapálya az önkormányzat támogatásával. Erre a célra 2,8 millió dinárt fordítottak.

Szatmári Adrián, polgármester: „Bízunk abban, hogy nagyon sokan el fognak látogatni, és mindenkinek nagy élményben és jó szórakozásban lesz része. Úgy gondolom, hogy ez egy tartalmas családi program is lehet. A korcsolyapályának a megnyitóját a mai napra terveztük, azonban a kedvezőtlen időjárásra való tekintettel, tehát a magas hőmérsékletre és a nagy esőzésre való tekintettel, ezt el kell halasztanunk. Azonban szeretném elmondani, hogy a korcsolyapálya ennél az oknál fogva hosszabb ideig lesz majd felállítva, egészen január végéig egészen biztosan.”

Topolya község és a város jó ütemben fejlődik, egyebek mellett épül a hotel, a fürdő, korszerűsítik a közvilágítást - emelte ki Juhász Bálint, a VMSZ tartományi listavezetője: „Ilyen az, ha VMSZ-es polgármestere van egy önkormányzatnak, és ezért fontos, hogy tartsa meg, és országos és tartományi szinten is erős érdekképviselete legyen a magyar közösségnek, Vajdasági Magyar Szövetségnek. Ezért kérek mindenkit, hogy ne feledjünk elmenni szavazni vasárnap, és két hatossal mutassuk meg a közösség erejét.”
 

Amint az időjárás engedi, megnyitják a topolyai korcsolyapályát, és ingyenesen használhatják azt a polgárok. A pálya körül pedig téli finomságokat, kézműves termékeket vásárolhatnak az érdeklődők.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
Együttműködő nemzet – A határon túli magyarság helyzete és jövője címmel tartottak Szabadkán, a Városháza dísztermébe
Közép–Európában egyedülálló a magyar nemzetpolitika