Ugrás a tartalomra

Dr. Pásztor Bálint: a közösségért, a jövőért dolgozunk

Dr. Pásztor Bálint: a közösségért, a jövőért dolgozunk

 74 településen 354 kampányrendezvényt szervezett az elmúlt hathetes időszakban a Vajdasági Magyar Szövetség. A december 17-ei választáson a párt célja megőrizni az erős magyar érdekképviseletet köztársasági és tartományi szinten is.

Dr. Pásztor Bálint, a VMSZ megbízott elnöke összegző kampányzáró sajtótájékoztatóján arra kérte a külföldön élő és dolgozó vajdasági magyarokat, hogy advent harmadik vasárnapján látogassanak haza családjukhoz és közben menjenek el szavazni.

Amin az elmúlt hat hétben a Vajdasági Magyar Szövetség keresztülment, az még soha senkivel nem fordult elő. Úgy kellett ráfordulni a választási kampányra, hogy két nappal a választások kiírását megelőzően elveszítették a párt elnökét, Pásztor Istvánt, hangzott el a sajtótájékoztatón. Ennek ellenére az elmúlt hat hetet becsületesen végig kampányolták, mondta dr. Pásztor Bálint. A VMSZ megbízott elnöke hozzátette, november 6-án egy nap alatt 11 355 aláírást gyűjtöttek össze a köztársasági jelöltlista állításhoz, soha ilyen sokat, soha ilyen rövid idő alatt. A tartományi választások vonatkozásában pedig néhány óra leforgása alatt 6526 aláírást gyűjtöttek össze és november 21-én átadták a listát. Mindkét szavazólapon a hatos számmal vesznek részt a választásokon.

Dr. Pásztor Bálint kiemelte: „Választási jelmondatunkat is az eredetihez képest megváltoztattuk és ehhez a tragédiához igazítottuk. Éppen ezért a választási jelmondatunk Elnökünkért, közösségünkért, a jövőért. Olyan választási eredményt szeretnénk elérni, amelyre apám, Pásztor István büszke lenne, büszke lehetne. A közösségért dolgozunk, ahogy az ő elnöksége alatt is tettük az elmúlt közel 17 évben, és a jövőért dolgozunk, azért, hogy legyen magyar jövő a Vajdaságban a következő időszakban is, hogy az itteni magyarok meg tudjanak kapaszkodni, meg tudjanak maradni a szülőföldjükön magyarként, de fejlődni is tudjanak, meg tudjanak erősödni.”

November 10-én Budapesten megerősítették a Fidesz és a VMSZ szövetségét, tette hozzá dr. Pásztor Bálint. 18 nap alatt három problémát is megoldottak. 24 órában működik a Horgos-Röszke közúti határátkelő, Magyar Levente külügyminiszter-helyettes jelenlétében meghirdettek két új Prosperitati-kiírást összesen négymilliárd forint értékben, valamint utasbarát menetrenddel megindult a Szabadka-Szeged vonalon a vasúti utasszállítás, összegezte a VMSZ megbízott elnöke.

„Nagyon erőteljes magyarországi részvétel is jellemezte a Vajdasági Magyar Szövetség kampányát, ez azért fontos, mert azt juttatta kifejezésre, hogy ebben a nagyon nehéz helyzetben, ami a közösség életében a kilencvenes évek vérzivataros idejét követően biztosan a legnehezebb periódus, a Vajdasági Magyar Szövetség és a vajdasági magyar közösség nincs egyedül. Éppen ezért járt a kampányunkban Magyar Levente miniszterhelyettes, Lázár János miniszter, Szalai Ádám, a magyar labdarúgó válogatott korábbi csapatkapitánya, Zsigmond Anna Pál miniszterhelyettes, Mága Zoltán hegedűművész tartott két nagy sikerű hangversenyt Pásztor István emlékére, Koncz Zsófia miniszterhelyettes, Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója, Bóka János miniszter, Gulyás Gergely miniszter, Nagy János államtitkár, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes úr.”

A kampány végére várják még csütörtökön Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminisztert és Kelemen Hunort, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnökét. Arra számítanak, hogy az elmúlt hat hétben tapasztalt egység december 17-én is megmutatkozik, a magyar közösség egységes lesz, és a választáson az egyetlen vajdasági és egyetlen magyar pártként elnyerik a választók bizalmát, hangsúlyozta Dr. Pásztor Bálint.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
Együttműködő nemzet – A határon túli magyarság helyzete és jövője címmel tartottak Szabadkán, a Városháza dísztermébe
Közép–Európában egyedülálló a magyar nemzetpolitika