Ugrás a tartalomra

Csantavér az elmúlt öt évben indult el a dinamikus fejlődés útján

Csantavér az elmúlt öt évben indult el a dinamikus fejlődés útján

 A településen fontos fejlesztések és beruházások valósultak meg.

Mindez nem jöhetett volna létre az erős magyar érdekképviselet nélkül önkormányzati, tartományi és köztársasági szinten, hangzott el a ma esti csantavéri lakossági fórumon. Ezért is fontos, hogy a vasárnapi választásokon mindenki felsorakozzon a VMSZ mögé és ez az érdekképviselet az elkövetkező időszakban is megmaradjon, emelte ki az eseményen dr. Pásztor Bálint, a VMSZ megbízott elnöke.

Csantavér az elmúlt öt évben kibillent a stagnálásból, és dinamikus fejlődésnek indult.

András Gyuricsin Attila, a VMSZ csantavéri szervezetének elnöke: „Kialakult a központunkban egy nagyon szép parkoló, harminc év után újra van napközi Csantavéren, föl lett újítva Csantavér és Nagyfény között az út, ami egy óriási befektetés. Rengeteget fásítottunk, a tornaterem nyílászáróit felújítottuk, kicseréltük hatékonyabbra, energiatakarékosabbra. Emellett az óvoda folyamatos fejlesztés alatt áll.”

Emellett megindult a kommunális hulladék szervezett elszállítása is a faluból. Mindez azt tükrözi, hogy a Vajdasági Magyar Szövetségnek a peremvárosi települések is ugyanolyan fontosak, mint a városi fejlesztések, hangzott el a lakossági fórumon. Az ilyen összejöveteleken pedig mindig meghallgatják a helyi emberek gondjait.

Újhelyi Ákos, köztársasági képviselőjelölt, VMSZ: „Ennek köszönhetően tudtuk például azt elérni, hogy eltöröljék a lecsapolási illetéket, ez nagyon fontos például a csantavériek számára is, mert nagy részük a mezőgazdaságból él.”

A VMSZ számára nincs különbség tömb és szórvány, város és falu között, mondta dr. Pásztor Bálint. A párt megbízott elnöke kiemelte, azon dolgoztak az elmúlt években is, hogy megfelelő életkörülményeket biztosítsanak minden vajdasági magyarnak, függetlenül attól, hogy hol él. Csantavéren különösen erős a civil szféra és a település jó gazdasági potenciállal rendelkezik, mondta dr. Pásztor.

Dr. Pásztor Bálint, megbízott elnök, VMSZ: „Van itt egy jelentős gazdasági társaság, amely szintén a társadalmi felelősségvállalás keretein belül saját eszközökből is fejleszti a települést. Ugye itt van az új sziget is, amely nemcsak csantavéri, hanem regionális szempontból is nagyon fontos, és hát ezeket a pozitív folyamatokat szeretnénk folytatni. Ehhez van arra szükség, hogy a Vajdasági Magyar Szövetség erősen kerüljön ki ebből a megmérettetésből, hogy a vajdasági magyar közösség, így a csantavériek is felsorakozzanak mellettünk, mögöttünk.”

S amennyiben ez így lesz, akkor a Vajdasági Magyar Szövetség még jobban megerősödve folytatni tudja majd a megkezdett és előtte álló munkát, mondta dr. Pásztor Bálint.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír