Ugrás a tartalomra

A székház biztos pont Tiszaszentmiklós életében

A székház biztos pont Tiszaszentmiklós életében

 Tiszaszentmiklóson tavaly szeptemberben kapott új székházat a magyar közösség, ahol alkalmi műsorra gyűltek össze először a helyiek.

A megmaradást, az itthon boldogulás lehetőségét kapta a tiszaszentmiklósi közösség, amikor a magyar kormány támogatásával új székházat vásárolhatott a Piros Tulipán Hagyományőrző és Környezetvédő Egyesület.

Törtei János, alelnök, Piros Tulipán Magyar Hagyományőrző és Környezetvédő Egyesület: „Az egyesületnek a VMSZ-nek köszönhetően új székháza van, ami felújítás alatt van. Hiszem, hogy ez egy életképes közösség, akik tudnak és akarnak tenni a magyarságért.”
 

Ahogy máshol, úgy Tiszaszentmiklóson is az érdekérvényesítő erő segítségével valósulhatott meg a helyiek álma. Ezt pedig szavazással lehet megszerezni - emelte ki beszédében Pásztor István, a VMSZ elnöke: „Így van ez Magyarországon is, ezért fontos, hogy részt vegyünk a magyarországi választáson, hogy nemzetileg elkötelezett kormánya legyen az elkövetkező négy évben is Magyarországnak, mert akkor tudunk olyan támogatásokra számítani, amik lehetővé tették például ennek az épületnek a megvásárlását és felújítását.”
 

Pásztor István hozzátette, mindemellett elengedhetetlen fontosságú a szerbiai választás is, azért, hogy a magyar közösségnek a VMSZ személyében olyan érdekérvényesítő politikai ereje legyen, amelynek listáján a közösség érdekei szerepelnek az első helyen.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
Együttműködő nemzet – A határon túli magyarság helyzete és jövője címmel tartottak Szabadkán, a Városháza dísztermébe
Közép–Európában egyedülálló a magyar nemzetpolitika