Ugrás a tartalomra

Soltész: Megfelelő érdekképviselet esetén további egyházi épületek újulhatnak meg Vajdaságban

Soltész: Megfelelő érdekképviselet esetén további egyházi épületek újulhatnak meg Vajdaságban

 Palicson tartott sajtótájékoztatót Soltész Miklós, aki elmondta, megfelelő érdekképviselet esetén további, a magyar hitélet számára fontos egyházi épületek újulhatnak meg Vajdaságban.

Eddig 43 templom újult meg Vajdaságban mintegy 560 millió forint értékben, továbbá a Zsinagóga megújulása is a szerb és a magyar nemzet kitűnő összefogásának eredménye - tette hozzá a magyar Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára.
 

A palicsi eseményen bejelentette, idén is várják a szerbiai vitorlás versenyzőket a Velencei-tónál megrendezésre kerülő táborba, hasonlóan a korábbi évekhez.

Az eseményen részt vett Pásztor István, a VMSZ elnöke, Hajnal Jenő, az MNT elnöke és Kern Imre, Szabadka alpolgármestere.
 

Soltész Miklós elmondta, fontos választóvonal előtt áll most mindkét nemzet.

„Szerbiában előrehozott választások lesznek, amelynek része a Vajdasági Magyar Szövetség, és az ő listájuk, és a lista sikere biztosítja annak a politikának a folytatását, amely az elmúlt évtizedben sikeres volt Szerbiában, sikeres volt Vajdaságban és sikeres volt a szerb-magyar kapcsolatok között. Fantasztikus, ami elindult, de ezt meg kell védeni. Másik oldalról pedig meg kell védeni Magyarországon is, hiszen a Fidesz-KDNP az a pártszövetség, amely garantálja azt, hogy a jó kapcsolat megmaradjon, a nemzetpolitika megmaradjon, és a béke, békesség is megmaradjon. Ezért kérem szépen a vajdaságiakat, hogy egyik oldalról a szerbiai választásokon igenis a Vajdasági Magyar Szövetségnek a listáját támogassák, másodsorban pedig, akik kettős állampolgársággal rendelkeznek, kérjük őket, hogy a Fidesz-KDNP listáját támogassák.”

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír