Ugrás a tartalomra

Pásztor István: A cél az erőteljes parlamenti képviselet Szerbiában

Pásztor István: A cél az erőteljes parlamenti képviselet Szerbiában

 Dinamikus, több helyszínen zajló, emberközeli találkozók - ez jellemezte a VMSZ több mint 300 kampányrendezvényét. Ezekről az eseményekről, a választások tétjéről és a párt várakozásairól tartott sajtótájékoztatót Pásztor István Szabadkán.
 

A Vajdasági Magyar Szövetség kampánya összetett volt, mert három választást kellett felvezetni - mondta Pásztor István. A VMSZ elnöke hozzátette, pártjuknak már a kezdetektől fogva kialakult álláspontjuk volt a magyarországi parlamenti, a szerbiai parlamenti és elnökválasztással kapcsolatban is. Magyarországon a Fidesz-KDNP győzelmében bízik a VMSZ, eddig a Szerbiában élő szavazati joggal rendelkező magyar állampolgárok 65 százaléka juttatta vissza levélszavazatát - részletezte a politikus. A szerbiai választásokról is beszélt.

„A Vajdasági Magyar Szövetség az előrehozott parlamenti választáson saját név alatt, teljes listával vesz részt. Arra buzdítottuk a szavazókat, és most is azt teszem, hogy a 3-as számot karikázzák be a szavazócédulán. Ami pedig az elnökválasztást illeti, ezzel kapcsolatban sem volt semmiféle titok. A kezdetektől fogva erőteljesen kampányolunk annak érdekében, hogy a vajdasági magyar szavazók, akik odafigyeltek arra, amit mondtunk, a 6-os számot karikázzák be a mostani köztársasági elnök neve előtt.”
 

Az az érdekünk, hogy a VMSZ-nek erőteljes parlamenti képviselete legyen - emelte ki Pásztor.

„Nem mandátumszámban gondolkodunk, hanem a legitimitás szintjében gondolkodunk. Azt szeretnénk, hogyha egy hasonló szintű legitimitása lenne a Vajdasági Magyar Szövetségnek, mint amit két évvel ezelőtt megszerzett. Ez szavazatszámban durván olyan 70-75 ezer szavazatot jelent. Azt látjuk a kampány alapján, hogy ez a merítés megvan, ennek a szavazatszámnak az elérése lehetséges.”
 

Az emberek érzik a választások tétjét, ezért nem kellett őket meggyőzni ennek fontosságáról - magyarázta Pásztor. Ettől függetlenül az utolsó pillanatig mindent megtesznek annak érdekében, hogy minél többen szavazzanak április 3-án - szögezte le a VMSZ elnöke.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A közelgő európai parlamenti választásokról és a Vajdaságban, illetve Szerbia egyéb térségeiben valószínűleg június 2
Nem csak a magyarok számára lehet fontos, hogy az EP-ben vajdasági képviselő is jelen legyen