Ugrás a tartalomra

„Minden szavazat számít, hogy az egyetlen magyar lista minél jobb eredményt érjen el”

„Minden szavazat számít, hogy az egyetlen magyar lista minél jobb eredményt érjen el”

 Az elmúlt időszak eredményeiről és a tervekről tartottak lakossági fórumot a VMSZ képviselői Hertelendyfalván. Kitértek a magyarországi választásokon való részvétel fontosságára is.


Egyre többen érdeklődnek a szavazás iránt a dál-bánáti körzetben. Györfi Klára, munkatárs, Szórványközpont, Pancsova: „Egyre minthogyha meg volna az embernek a gondolkodásában az, hogy ezek a választások nagyon fontosak és nagyon sokan fordultak hozzám, hogy kisegítsem őket a szavazási papírok kitöltésében is.”
 

Már csak néhány nap van hátra a kampány időszakából. Kovács Elvira, a VMSZ alelnöke szerint fontos, hogy a közösségi estek, fórumok interaktívak legyenek, ahol a választópolgárok nyíltan mondják el véleményüket. „Általában ugyanazt gondoljuk, hogy ugyanúgy értékeljük a helyzetet, de jó, ha elmondják a helyi problémákat, hogy mi azokat orvosolhatjuk. Én nagyon sok mosolygó arcot, csillogó szemet láttam, az emberek reménykednek, és valóban értik a választások tétjét, úgy hogy ebből mi, szerintem jogosan reménykedhetünk abban, hogy magas lesz a részvételi arány.”
 

Az előttünk levő választások egyik tétje az, hogy a magyarságnak lesz-e erős érdekképviselete a köztársasági parlamentben, míg a másik tétje, hogy Magyarországon a nemzeti oldal tud-e kormányt alakítani a következő négy évre vonatkozóan is, ugyanis ott is szavazás lesz április 3-án - mondta dr. Pásztor Bálint, a VMSZ alelnöke. „Arról beszélgettünk, hogy a fő üzenetet, hogy a VMSZ listája az egyetlen magyar lista, hogyan tudnánk minél több emberhez eljuttatni annak érdekében, hogy meggyőzzük azokat is, akik esetleg legyintenek és azt mondják, hogy hát, úgysem az én szavazatomon múlik.”
 

Dr. Pásztor Bálint hozzátette, minden szavazat számít annak érdekében, hogy az egyetlen magyar lista, a Vajdasági Magyar Szövetség listája minél jobb eredményt érjen el a jövő vasárnapi választásokon.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
Együttműködő nemzet – A határon túli magyarság helyzete és jövője címmel tartottak Szabadkán, a Városháza dísztermébe
Közép–Európában egyedülálló a magyar nemzetpolitika