Ugrás a tartalomra

A Magyar Állami Operaház művészei léptek fel Nagykikindán

A Magyar Állami Operaház művészei léptek fel Nagykikindán

 A VMSZ választási programjának bemutatását a Magyar Állami Operaház művészei színesítették Nagykikindán. A dalok mellett zongoraművekben és versekben is gyönyörködhettek a művészetkedvelők.
Pannon RTV/ Ürményi Frigyes

Mindemellett az április 3-án esedékes választások jelentőségéről is szó esett.
Pannon RTV/ Ürményi Frigyes

Fiatalok és idősek is részt vettek a VMSZ választási eseményén, ahol a párt programját mutatták be. A rendezvényt a Magyar Állami Operaház művészei tették színesebbé.

Király Petra, Nagykikinda: „Nagyon jó ez a hely, mivel nagyon sok programot tudunk itt szervezni: néptáncot, színészetet, éneket, és a mai operettnek is nagyon örültem, mikor hallottam, hogy lesz, mivel nem sok alkalmunk van itt operettet hallani, de szerintem ez egy nagyon jó alkalom, hogy összegyűjtsük a magyarságot.”
 

A nézők zongoraműveket, verseket, magyar opera- és operettrészleteket hallhattak a magyarországi művészek előadásában.

Tóth Ramóna, elnök, Egység Művelődési Egyesület: „A nagykikindaiaknak ez az egyetlen magyar házuk, a magyar otthonuk, és úgy láttuk jónak, hogy ez az egyesület adja a színhelyét a VMSZ kampányrendezvénynek, hiszen a VMSZ nélkül talán egyesületünk idén nem is ünnepelhetné a 77 éves fennállását.”
 

Az eseményen dr. Pásztor Bálint, a VMSZ alelnöke is részt vett: „A magyar ügyek, a magyarságnak az ügyei, a mi településeinknek az ügyei, igazából senki más számára nem fontos csak a Vajdasági Magyar Szövetség számára. Tehát, hogyha mi nem állunk ki a magyarok védelme mellett, akkor nem az fog történni, hogy valaki más a helyünkre lép, és valaki más fogja ezt a munkát csinálni, hanem ez azt jelentené, hogy a magyarság ügyei védtelenek lennének, képviselet nélkül maradnának a következő években.”
 

Dr. Pásztor Bálint beszédében arra kérte a résztvevőket, hogy aki teheti, április 3-án menjen el szavazni.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír