Ugrás a tartalomra

„Ha összefogunk, ha egymásba kapaszkodunk, akkor kibírunk minden megpróbáltatást”

„Ha összefogunk, ha egymásba kapaszkodunk, akkor kibírunk minden megpróbáltatást”

 A topolyai, illetve a zentai bemutató után Újvidéken láthatta a közönség a Sors-kanyar című előadást, amelyet Kálló Béla rendezett. A színdarab előtt dr. Pásztor Bálint, illetve Deli Andor köszöntötte a jelenlévőket.
 

A darab a doni magyar katonáknak állít emléket. Lajtos Árpád vezérkari tiszt emlékei, és felesége Dajka Margit, Kossuth-díjas magyar színművésznő végzet rémképei mosódnak össze a katonák sorsával.

Kálló Béla, rendező: „Ami a mának szóló, a ma emberének szóló üzenete a katonák szájából, az az, hogy az a hősies összetartás, az az együttlét amiben ők az utolsókig kitartottak az ma példaérték kell hogy legyen, és én azt gondolom, hogy ez az előadás ezt méltóképpen közvetíti is.”
 

Az előadás előtt dr. Pásztor Bálint, a VMSZ köztársasági parlamenti listavezetője a párt választási programját ismertette.

„A Vajdasági Magyar Szövetség nélkül számos újvidéki fejlesztés nem valósulhatott volna meg.A  múlt eredményeire hivatkozva az Európa Kollégiumot lehet kiemelni, a folyamatban lévő ügyek közül pedig a Magyar Szó székházának a közösségi térré történő átalakítását, illetve az új oktatási tartalmak bevezetését. Az 1944-45-ös emlékmű kialakítása is egy évtizedes elvárás, teljes mértékben jogos elvárás.”
 

Deli Andor, fideszes EP-képviselő az összetartás erejét hangsúlyozta beszédében.

„Egy olyan vidéken lakunk, amely tele volt sorskanyarokkal. Azt hiszem, hogy egyetlen egy nemzedék sem mondhatja azt, hogy nem érte valamilyen történelmi esemény, valamiféle fordulat, ami teljes mértékben átforgatta az életét. Ez most sincs másként, látjuk, hogy Európában, a világban mi történik körülöttünk, és azt hiszem, hogy bizonyítéka annak, ha összefogunk, ha egymásba kapaszkodunk, akkor kibírunk minden megpróbáltatást.”
 

A Sors-kanyar előadás folytatja turnéját. Kedden este Budapesten a Hagyományok Házában vendégszerepelnek.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
Együttműködő nemzet – A határon túli magyarság helyzete és jövője címmel tartottak Szabadkán, a Városháza dísztermébe
Közép–Európában egyedülálló a magyar nemzetpolitika