Ugrás a tartalomra

Dinamikus kampány

A VMSZ elnöke hármas győzelemben reménykedik
A VMSZ elnöke hármas győzelemben reménykedik

Az április 3-i választások kampányának kezdetén bejelentette, hogy dinamikus, sok helyszínes, hatékony, jó hangulatú és valós térben zajló kampányt tervez a Vajdasági Magyar Szövetség, mostanra bebizonyosodott, hogy ezt a célkitűzést sikerült teljesíteni, értékelte reggeli sajtótájékoztatóján Pásztor István pártelnök. Mint hozzátette, eddig a pillanatig 318 kampányrendezvényt szerveztek, ám a kampánycsendig, ami csütörtökön éjfélkor kezdődik, ezeknek a száma meghaladja a 330-at.

A kampány összetett volt, hiszen három választásról kellett beszélni, a magyarországi országgyűlésiről, a szerbiai előrehozott köztársasági parlamentiről és a szerbiai államfőválasztásról, hangzott el a folytatásban. Pásztor szavai szerint a VMSZ-nek kezdettől fogva egységes és világos volt az álláspontja: a választások tétje hatalmas, ezektől a megkezdett tevékenység és fejlesztések folytatása függ. „Összetett körülmények között élünk, ilyenkor mindenki számára világos, hogy erőteljes politikai képviselet nélkül sokkal kisebbek az esélyei a jó döntések meghozatalának, illetve befolyásolásának” – mondta Pásztor.

Hozzátette, „azt várják, hogy Magyarországon a Fidesz-KDNP győz a választásokon, míg a szerbiai parlamenti választás tekintetében a VMSZ célkitűzése a 2020-ban megszerzett legitimitás megőrzése, ez szavazatszámban nagyjából 70 ezret jelent, míg a mandátumok száma több tényezőtől is függ. Az államfőjelöltek közül a VMSZ saját jelöltjét, Aleksandar Vučićot támogatja, illetve a rá való voksolásra buzdítja szavazóit, emelte ki Pásztor.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, P.E. (Fotó: Molnár Edvárd)
Többi hír
A közelgő európai parlamenti választásokról és a Vajdaságban, illetve Szerbia egyéb térségeiben valószínűleg június 2
Nem csak a magyarok számára lehet fontos, hogy az EP-ben vajdasági képviselő is jelen legyen