Ugrás a tartalomra

A VMSZ célja, hogy Szabadkának ismét magyar polgármestere legyen

1
A Vajdasági Magyar Szövetség észak-bácskai aktivistáinak képzésére került sor ma délután Hajdújáráson. A VMSZ célja, hogy Szabadkának ismét magyar polgármestere legyen.

Az aktivisták viszik majd a VMSZ választási kampányának oroszlánrészét, és keresik fel a választópolgárokat, hogy tájékoztassák őket a párt programjáról és célkitűzéseiről.

Újult erővel vág bele a választási kampányba a Vajdasági Magyar Szövetség. Ezúttal különösen nagy hangsúlyt fektetnek a szabadkai önkormányzatra - emelte ki az aktivistaképzés házigazdája, Sövény Rudolf, aki önkormányzati képviselőjelölt.

„Van egyfajta felbuzduló lendület, aminek köszönhetően talán újra magyar polgármestert adhatunk Szabadkának. Ez volna a cél, és ezt szeretnénk elérni. Azt gondolom, hogy nagyon fontos az, hogy a párttagok naprakész információval rendelkezzenek, tudják azt, hogy milyen események, milyen dolgok történnek a nagypolitikában is, de ugyanúgy Szabadka város színterén is. Szükség van ezekre a találkozókra, amikor a párt legfelsőbb szerveivel tudnak beszélgetni.”

Ebben a kampányban nagyobb hangsúlyt fektet a VMSZ a segítők, az aktivisták képzésére, mivel a klasszikus lakossági fórumok, a nagyobb kampány majd csak a jövő héttől indulhat el - emelte ki dr. Pásztor Bálint, a VMSZ alelnöke.

„Ezek az emberek is az elmúlt bő tíz évben rengeteget segítettek, annak érdekében tevékenykedtek, hogy az emberek, az ő szomszédaik, ismerőseik megértsék azt, hogy a választásoknak milyen nagy a tétje, és hogy a Vajdasági Magyar Szövetség az egyetlen olyan magyar politikai erő, amely a porondon van, amely a szavazatokért megküzd, ebben a választási küzdelemben is. Az ő szerepük az, hogy a mi programunkat eljuttassák a választókhoz, illetve, hogy elbeszélgetve velük meggyőzzék őket arról, hogy el kell menni szavazni, és az egyetlen magyar opcióra, a Vajdasági Magyar Szövetségre kell szavazni.”

Nincs sikeres kampány sikeres aktivisták nélkül - hangoztatta Pásztor István, a VMSZ elnöke.

„Megkeresünk minden szavazópolgárt, megpróbáljuk rávenni arra, hogy menjen el szavazni, és minket válasszon. Ez így fog lenni most június 21-én is. Nagyon nagy a tétje ennek a választásnak, de a szavazópolgároknak egyszerű a választásuk, ugyanis a Vajdasági Magyar Szövetség az egyetlen magyar lista minden szinten. Az aktivistáknak az lesz a feladatuk, hogy arra vegyék rá a polgárokat, hogy éljenek a szavazati jogukkal.”

Szerbiában június 21-én tartanak köztársasági, tartomány és önkormányzati választásokat. A VMSZ minden szinten részt vesz a szavazáson.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír