Ugrás a tartalomra

Üzletközpont és műfüves pálya

Üzletközpont és műfüves pálya

Kishegyesen fejezte kampányát a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke – Hamarosan műfüves pálya létesül Kishegyesen – Lerakták a Capriolo kishegyesi üzletközpontjának alapkövét – Megújul a kishegyesi óvoda

A kampányzáró keretében három kishegyesi és egy bácsfeketehegyi helyszínre látogatott el Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke. Az első helyszín a kishegyesi Egység Labdarúgóklub pályája volt, ahol az elnök Zsemberi János, a TSC Akadémia elnökének kíséretében megtekintette a helyi utánpótlás csapat edzését és a jövendőbeli műfüves pálya építésének a helyszínét. Az új műfüves pálya kapcsán Kovács Károly, Kishegyes község polgármesterének ifjúsági és sportügyekkel megbízott segédje elmondta, hogy az Egység L.K. már több éve a topolyai TSC Akadémia kötelékébe tartozik.

- Azért küzdünk, hogy minél jobb helyet kapjon a mi klubunk ebben a rendszerben. A műfüves pálya őszre fog megépülni, a labdarúgópálya mellett. 42X22 méter lesz a nagysága és az utánpótlás csapatok fogják használni edzésre – fogalmazott Kovács, majd hozzáfűzte, hogy az Egység munkáját a labdarúgó akadémia mellett támogatja Kishegyes község önkormányzata, a kishegyesi helyi közösség és Komunál Közvállalat.

Pásztor István a labdarúgópálya megtekintése után részt vett a topolyai Capriolo vállalat új üzletközpontjának alapkőletételén. Az új létesítmény a kishegyesi körforgalomnál épül, a Brindza család egykori házának helyén. Az alapkövet Pásztor István, Brindza Lajos vállalkozó és Juhász Bálint, a VMSZ kishegyesi községi listájának vezetője rakták le. Az alapkőletételt követően Juhász Bálint elmondta, hogy több szempontból is örül az új beruházásnak.

- Láthatjuk, hogy egy nagy vállalkozó, aki a VMSZ gazdaságfejlesztési programjában előre tudott lépni, komoly fejlesztést tudott megvalósítani Topolyán a kerékpárgyárában, most további beruházásokat valósít meg. De emellett azt is láthatjuk, hogy a Kishegyesről származó Brindza család most itt Kishegyesen valósít meg egy olyan beruházást, ami a kishegyesiek életminőségét fogja javítani. Egy bevásárlóközpont fog itt létesülni és egy autómosó. Nagyon régen volt már ehhez fogható beruházás Kishegyesen, ezért is örömteli ez az esemény. A beruházások a Prosperitati, MNT-s, tartományi, köztársasági vagy anyaországi forrásokból valósultak meg, ez viszont egy magánberuházás – fogalmazott Juhász, majd hozzáfűzte, hogy azt szeretné, hogy a jövőben még több ilyen beruházás valósuljon meg.

A VMSZ elnökének harmadik kishegyesi állomása a kishegyesi központi óvoda volt, ahol Nyilas Mihály tartományi oktatási titkár jelenlétében megtekintette az aktuális felújítási munkálatokat. Az óvoda felújításai kapcsán Sándor István, a községi tanács tagja elmondta, hogy az elmúlt 4 évben megújult a község minden magyar óvodája.

- Az MNT jóvoltából új játszótéri elemek kerültek kihelyezésre, emellett pedig egy sportpálya is átadásra került a kishegyesi központi óvodában. A kishegyesi gazdászati óvodában az épületet hőszigetelték és megtörtént az ablakok cseréje, valamint bevezették a gázt. Anyaországi és MNT-s támogatássál most a központi óvoda hőszigetelése zajlik. Vannak további tervek az óvoda fejlesztését illetőleg, amiért síkra fogunk szállni a jövőben – fogalmazott Sándor, majd hozzáfűzte, hogy céljuk, hogy az ide járó gyerekek minőséges körülmények között vehessenek részt az oktatásban.

Pásztor István kishegyesi kampányzáró körútja kapcsán elmondta, hogy örül, hogy mind a műfüves pálya, mind az üzletközpont magánkezdeményezésre jön létre.

- Fontosnak tartom mindkettőt, mert javít az itt élők életminőségén. A sport azért fontos, mert sok gyerek jár rendszeresen edzésre, és kiváló a kapcsolat az edző és a gyerekek között. Sok kisgyerek van, aki arról álmodik, hogy labdarúgó lesz. Reméljük, hogy többnek sikerül, de akinek nem fog, az is profitál abból, hogy fiatalsága egy részét a labda kergetésével töltötte. Egészségesebb és harcedzettebb lesz, és megtanulja megvalósítani a csapat célkitűzéseit. A másik fontos beruházásnak megtörtént az alapkőletétele, a Brindza család jóvoltából. Itt egy bevásárlóközpontot és egy autómosót hoznak létre, egy 50 millió dináros beruházásnak köszönhetően. Ennek őszre kell készen lennie. Ez hozzá fog járulni ahhoz, hogy akik itt élnek a faluban, azok olyan tartalmakat tudnak majd igénybe venni, ami az életminőségüket javítja. Abban reménykedem, és reális esélyt látok rá, hogy szeptemberben, a felépült épületek megnyitóján Brindza Lajos és közöttem VMSZ-es polgármester fog állni – mondta az elnök.

Kishegyesi körútját követően az elnök részt vett a Bányai János Emlékház átadásán Bácsfeketehegyen. Az ünnepélyes szalagátvágást követően Pásztor arról szólt az ünneplő közösségnek, hogy személyesen is jó barátságban volt Bányai János tanár úrral. Sajnos, ez az időszak túl rövidnek bizonyult, de öröm számára, hogy az emlékház révén méltó emléket állítanak Bányainak.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, L.J.
Többi hír
A napokban a kivitelező elkezdte a földmunkálatokat a Petar Gorčić utcában, és onnan haladnak tovább a település más
Megkezdődtek az előkészítő munkálatok
Amint a szép idő beköszöntött, a gunarasi helyi közösség területén megkezdődtek a falurendezési munkálatok.
Feltöltötték az út menti részeket, rendezik a labdarúgópálya környékét