Ugrás a tartalomra

Potápi: Aki a VMSZ-re szavaz, a magyar jövőre szavaz

Potápi: Aki a VMSZ-re szavaz, a magyar jövőre szavaz

 A vajdaságiak arról döntenek, folytatódjon-e a munka a magyar közösség megmaradásáért, a szülőföldön való boldogulásért - üzente a magyar nemzetpolitikáért felelős államtitkár.

Potápi Árpád János a vasárnapi szerbiai választásokon való részvételre buzdította a vajdasági magyarságot. Ez azért is fontos, mert a háromszintű választásokat éppen Trianon századik évfordulóján tartják. Azt üzente, aki a VMSZ-re szavaz, a magyar jövőre szavaz.

Potápi Árpád János, nemzetpolitikáért felelős államtitkár, Magyarország: „Vasárnap minden vajdasági magyar dönthet arról, szeretné-e, ha a magyar emberek érdekeit magyar emberek képviseljék a következő években. Szeretné-e, hogy folytatódjanak a beruházások Szabadkán, épüljenek az újvidékihez hasonló kollégiumok, megmeneküljenek az enyészettől az olyan történelmi emlékek, mint az aracsi pusztatemplom, és tovább gazdagodjunk-e olyan értékekkel, mint a doroszlói zarándokhely. Vasárnap a vajdasági magyarság arról dönt, szeretné-e, hogy folytatódjon-e az az évek óta töretlenül zajló munka, ami a helyi magyar közösség megmaradását és a szülőföldön való boldogulását szolgálja.”

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A közelgő európai parlamenti választásokról és a Vajdaságban, illetve Szerbia egyéb térségeiben valószínűleg június 2
Nem csak a magyarok számára lehet fontos, hogy az EP-ben vajdasági képviselő is jelen legyen