Ugrás a tartalomra

Pásztor István: A VMSZ a választások egyik győztese

Pásztor István: A VMSZ a választások egyik győztese

 Köztársasági, tartományi és önkormányzati szintre is elmondható ez - tette hozzá vasárnap esti sajtótájékoztatóján.

Országos szinten annyi képviselője lesz a VMSZ-nek, mint amennyi nem volt az utóbbi 27 évben - mondta el késő esti sajtótájékoztatóján Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke: „Ez az eredmény nem végérvényes, mindenki ebből dolgozik, és eszerint a Vajdasági Magyar Szövetségnek kilenc mandátuma lesz a képviselőházban. Elképzelhető, hogy ez nem lesz kilenc, amikor a szavazatok végső megszámlálása megtörténik.”

Tartományi szinten a nem hivatalos adatok alapján 15 mandátummal számol a párt. Ezzel pedig a VMSZ lesz a tartományi parlamentben a második legerősebb politikai erő - hangsúlyozta Pásztor.

Önkormányzati szinten Magyarkanizsán abszolút többséggel számol a párt, Topolyán fölényes győzelmet arattak. A VMSZ elnöke éjszaka még azt mondta Zentán és Kishegyesen még nincsenek eredmények, Szabadkán pedig megközelítőleg sincs végleges eredmény, de rekordszámú szavazatot kaptak helyi szinten.

Pásztor István, a VMSZ elnöke: „Emlékezet óta a Vajdasági Magyar Szövetség ennyi szavazatot önkormányzati választáson nem kapott. El szeretném mondani, hogy ezt az eredményt azért éljük meg történelminek, mert azt bizonyítottuk be, hogy nem igaz az az állítás, mely szerint a történelem kerekét nem lehet megfordítani. A VMSZ némi kis túlzással azt tudja ma mondani, hogy megfordította a történések kerekét egy folyamatos hátráló helyzetből, egy folyamatos lecsúszó helyzetből, egy folyamatos kiszorításból, kiszorítódásból, nem csak, hogy mindezt megállította, de hihetetlen erőteljességgel meg is fordította.”

A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke megköszönte a részvételt minden szavazónak, majd elmondta, saját becsléseik szerint a VMSZ több mint hetvenezer szavazatot kapott.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV (Fotó: subotica.com)
Többi hír