Ugrás a tartalomra

A magyar érdekképviseletért

A magyar érdekképviseletért

Törökfaluban tartott lakossági fórumot a Vajdasági Magyar Szövetség

A VMSZ Ada községi szervezete közösségi találkozót tartott kedd este Törökfaluban, a Százszorszép Művelődési Egyesület székházában, ahova a helybeliek mellett a szomszédos településekről is érkeztek vendégek.

A kampányrendezvényen a házigazdák nevében Nagy Rózsa, a VMSZ községi képviselőjelöltje köszöntötte a vendégeket, köztük a párt köztársasági, tartományi és községi képviselőjelöltjeit. A rendezvényen felszólalt a párt községi képviselőjelöltjeként Göblös Péter adai tanító, aki tizenöt éve tanít a törökfalui általános iskolában. Hangsúlyozta, hogy csak a VMSZ tudja képviselni a közösséget, nincs más lehetőség, a magyarokat csak magyar párt tudja képviselni Adán, Újvidéken és Belgrádban is.

A találkozón szólt a hallgatósághoz Ótott Róbert tartományi mezőgazdasági titkárhelyettes is, aki tartományi képviselőjelöltként beszámolt a kampányban szerzett tapasztalatairól, kiemelve, hogy a magyarlakta községekben a polgárok nagy része támogatja a VMSZ-t, tudják, miért fontos a párt listáira szavazni. Mint mondta, a párt képviselőinek ott kell lenniük a jelentős döntéseknél, hogy a magyar közösség érdekképviseletét biztosítsák, szavatolják a magyar községekben a fejlesztéseket és a nagyberuházásokat, és ezáltal munkahelyeket, valamint élhetőbb környezetet teremtsenek.

Sztantity Szebasztián, a VMSZ tanácsának tagja és a párt zentai szervezetének alelnöke kiemelte, hogy a magyar érdeket Szerbiában kizárólag a VMSZ képviseli, a belgrádi központú nagy szerbiai pártok nem támogatják a magyar érdekeket szolgáló projektumokat. Kitért a Törökfalu és Kevi közötti út felújítására, amelyről elmondta, hogy VMSZ harcolta ki és csinálja is meg.

Tóbiás József, a VMSZ adai községi szervezetének elnöke és listavezetője bemutatta a párt községi listáját és programját. Elmondta, nagyon büszke a listára, mert a csapatuk a fiatalság és a tapasztalat ötvözete, ezért nemcsak négyéves mandátumra terveznek, hanem az elkövetkező néhány évtizedre is szeretnék biztosítani a magyar érdekképviseletet Ada községben. Bemutatta még az adai és moholi köztársasági és tartományi képviselőjelölteket is. A program kapcsán kifejtette, hogy a nagyberuházásokat anyaországi, köztársasági és tartományi támogatásból szeretnék megvalósítani, a kisebb fejlesztéseket pedig önkormányzati forrásból. Elmondta, hogy Törökfaluban szeretnék folytatni az infrastrukturális fejlesztéseket, valamint buszjárat elindítását is tervezik Zentára és Adára.

Végezetül az adai Varga Lívia és a törökfalui Berze Tibor, a párt községi képviselőjelöltjei köszöntötték még a jelenlévőket, majd meglepetésvendégként fellépett az adai Bodros tamburazenekar is.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, csin (Fotó:Csincsik Zsolt)