Ugrás a tartalomra

Hamarosan befejeződhetne a noszai Művelődési Ház

Hamarosan befejeződhetne a noszai Művelődési Ház

 Amennyiben sikerülne magyar polgármestert állítani Szabadkán, a noszai Művelődési Házat rövidesen befejezhetik - jelentette ki az épület megtekintésekor Horvát Tímea, a VMSZ szabadkai elnöke.

A kultúrotthon falai régóta állnak, a beltéri munkákat kell még elvégezni.

A három szintes noszai Művelődési Házban a vízvezetékrendszer, a fürdőszobák, és a padlózat is befejezésre vár. Horvát Tímea, a VMSZ szabadkai elnöke szerint ezek a munkálatok felgyorsulhatnának.

Horvát Tímea, szabadkai elnök, VMSZ: „Mi nagyon reméljük, hogy amikor magyar polgármestere lesz Szabadkának, akkor ez a megállapodás aznap meg fog születni, mert akkor a VMSZ-es támogatással nagyobb lépést tudunk megtenni ebben az ügyben. Ahogy láttuk a körbejáráskor is itt még hiányzik a padlózat, a bútorzat is, és kisebb finomított munkálatok elvégzése. Ehhez kaptunk a Bethlen Gábor Alapítványtól támogatást, megközelítőleg 30 millió dinár értékben. Ezt erre fogjuk költeni.”

A környezetvédelem, az idegenforgalom fellendítése, a Szeged-Szabadka vasútvonal kiépítése kiemelten fontos - nyilatkozta a Pannon RTV-nek Dr. Pásztor Bálint. Hozzátette, a VMSZ nemcsak Szabadka központját fejlesztené, hanem a környékbeli települések gondjaira is kiemelten odafigyelne.

Dr. Pásztor Bálint, szabadkai listavezető, VMSZ: „Sajnos a jelenlegi városvezetés is egy picit elszabotálta ennek az épületnek a befejezését, de lévén, hogy magyarországi és egyéb források is vannak ebben az épületben, ilyen formában néz ki jelen pillanatban. Én fontosnak tartom, és nem csak én, hanem a Vajdasági Magyar Szövetség fontosnak tartja, azt hogy a kültelelepülések fejlesztése ugyanolyan fontos legyen a városvezetés számára, mint a központ fejlesztése, a város központi részeiben történő beruházás.”

A noszai Művelődési Ház a falu lakosainak fontos gyülekezőhelye lehetne, hiszen a Hinga Művelődési Egyesület is belakhatná az épületet. Sőt a környék kulturális és közéleti eseményeinek is helyszínt biztosíthatna a létesítmény.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír