Ugrás a tartalomra
2020.05.30 - 17:03

Dr. Pásztor Bálint: A Szeged-Szabadka vasútvonal felvirágoztatja a térséget

1
A palicsiak több évtizedes álma valósult meg azzal, hogy elkészült a palicsi Magyar Művelődési Központ - nyilatkozta Dr. Pásztor Bálint.

A VMSZ szabadkai önkormányzati listavezetője elmondta, egy olyan közösségi tér jött létre, ahol elsősorban művelődési tartalmak kapnak majd helyet, de találkozóhelye is lesz majd az itt élőknek.

Kiemelte: amennyiben a VMSZ listája győz a választáson, akkor más prioritások kerülnek előtérbe Szabadka kapcsán. A politikus kifejtette, Palics, Ludas, Királyhalom, Hajdújárás, Nosza, Csantavér, Bajmok és a szabadkai helyi közösségek fejlesztésére is nagyobb hangsúlyt kell fektetni, megőrizve a város szecessziós magját és jellegét.

Egy közép-európai várost szeretnének, amelyhez hozzájárul majd a Szeged-Szabadka vasútvonal fejlesztése is - tette hozzá Dr. Pásztor Bálint: „Amelynek a megépülését, újjáépülését követően 2022 elejétől ki fog nyílni itt a tér. Virágzásnak fognak indulni azok a települések, amelyek Szabadkától északra, a határ felé találhatóak. Akár Szeged környékét is említhetem. Teljes mértékben realitássá fog az válni, hogy Szabadkáról-Szegedre vagy fordítva 40 perc alatt el lehessen jutni.”

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír