Ugrás a tartalomra

Az elmúlt négy évben a VMSZ közel 66 millió dinár fejlesztési forrást mozgatott meg Verbászon

Az elmúlt négy évben a VMSZ közel 66 millió dinár fejlesztési forrást mozgatott meg Verbászon

 A Vajdasági Magyar Szövetség tagjai közösségi találkozó keretében ismertették az elmúlt időszak eredményeit, illetve a jövőbeni terveket.

Egyebek között szeretnék felújítani a katolikus és református templomot, befejezni a helyi temető tatarozását, emlékhelyet kialakítani az 1994-45-ös ártatlan áldozatok számára, valamint egy tájházat is szeretnének kialakítani. Bógáncs Andrijašević Lívia, a VMSZ verbászi szervezetének elnöke az egyik legfontosabb feladatnak a 2015-ben újraindított magyar nyelvű óvodai csoport további működtetését tartja. Elmondta: személyesen is tapasztalta a magyar óvodai csoportnak mekkora jelentősége van, ugyanis vegyes házasságban él és az óvodai program hatalmas segítségére volt abban, hogy gyermeke megtanuljon magyarul. A verbászi óvodás gyerekek egyébként az MNT támogatásával később Kúlán folytathatják magyarul az iskolát.

Bógáncs Andrijašević Lívia, a VMSZ verbászi szervezetének elnöke: „A szüleim nem élnek már és nagyon nehéz volt megtanítani őt magyarul. Ezért is törekedtem, hogy a magyar óvoda megnyíljon és magyar iskolába járassam a gyerekemet. Nagy öröm, amikor hallom, hogy szaval, énekel, verset mond, mindent magyarul fogalmaz. Ez nekem tényleg nagyon fontos és szerintem más szülőknek is itt Verbászon.”

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
Együttműködő nemzet – A határon túli magyarság helyzete és jövője címmel tartottak Szabadkán, a Városháza dísztermébe
Közép–Európában egyedülálló a magyar nemzetpolitika