Ugrás a tartalomra

Átadta a VMSZ az önkormányzati jelöltlistáját Szabadkán

Átadta a VMSZ az önkormányzati jelöltlistáját Szabadkán

A VMSZ szabadkai listájának a neve: Vajdasági Magyar Szövetség - Pásztor István. A párt teljes listával indul, összesen 67 név szerepel rajta. A lista vezetője Pásztor Bálint, a VMSZ alelnöke.
A szabadkai Szentháromság-szobortól indult el Pásztor Bálint és kísérete, hogy a városházán átadják a támogatói aláírásokat és a jelöltlistát Szabadka Város Választási Bizottságának.

A VMSZ köztársasági és tartományi szinten is négyes számmal indul a választásokon. Pásztor Bálint szabadkai listavezető azt mondta, abban bíznak, hogy a szabadkai városi lista is a négyes sorszámot kapja: „Mi azt szeretnénk, hogy ha nem a balkanizáció irányába haladna a város a jövőben, hanem egy olyan közép-európai város lenne Szabadka, amilyen mindig volt az elmúlt évszázadok folyamán. Azt gondolom, hogy jó programmal rendelkezünk. A programot be fogjuk mutatni az elkövetkező hetekben a polgároknak, és elsősorban a magyar szavazók támogatására számítunk, de azt gondoljuk, hogy a mi programunk jó a szerbeknek, horvátoknak, bunyevácoknak is. Reméljük, hogy ez egy győztes lista lehet.”

Vajdasági Magyar Szövetség-Pásztor István néven adták át a szabadkai listát. A Város területén élő kisnyugdíjasoknak szánt segélycsomagok kapcsán Pásztor Bálint elmondta, sajnálatosnak tartják, hogy a szabadkai önkormányzat vezetése lebecsülte a szabadkai nyugdíjasokat. A Tartományi Kormány március 23-án hozott egy ajánlást az összes vajdasági önkormányzatra vonatkozóan, miszerint a 30 ezer dinárnál alacsonyabb nyugdíjjal rendelkezőknek 2500 dinár értékű csomagot kell biztosítani.

Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség-Pásztor István szabadkai listavezetője elmondta: „Szabadkán sajnos nem sikerült ezt az összeget még csak megközelíteni sem. Azt gondolom, hogy megalázó a szabadkai nyugdíjasokra nézve, hogy 600 vagy 800 dinár értékű csomagot osztott a polgármester akkor, amikor Magyarkanizsán, Topolyán vagy Zentán például betartották a Tartomány Kormány ajánlását az önkormányzati vezetők, illetve számos más önkormányzatban is ez így történt. Az is megalázó és aggodalomra ad okot, hogy rengetegen jelzik még mindig, hogy nem kapták meg a csomagot. Arra szeretnék kérni minden nyugdíjast, aki jogosult, hogy a következő napokban jelentkezzen. Remélem, hogy ez a nyugdíjas csomagosztás mindenki számára egy tanulság volt itt, Szabadkán.”

A jelöltlista kapcsán Pásztor Bálint elmondta, annak összeállításakor a nemek arányának tekintetében figyelembe vették a törvény által előírt feltételeket, de arra is odafigyeltek, hogy a falvakból és a város területéről is legyenek képviselőjelöltek. A foglalkozásokat, illetve a korosztályokat tekintve is sokrétű a jelöltlista.

A párt egyébként a támogató aláírásokat még a rendkívüli állapot kihirdetése előtt gyűjtötte össze. 2560 aláírást mellékeltek.

Többi hír
A közelgő európai parlamenti választásokról és a Vajdaságban, illetve Szerbia egyéb térségeiben valószínűleg június 2
Nem csak a magyarok számára lehet fontos, hogy az EP-ben vajdasági képviselő is jelen legyen