Ugrás a tartalomra
2023.02.03 - 08:10

Vučić köszönetet mondott dr. Pásztor Bálintnak a támogatásáért

Vučić köszönetet mondott dr. Pásztor Bálintnak a támogatásáért

 Az elmúlt évtizedekben számos alkalommal szólalt már fel a Vajdasági Magyar Szövetség a koszovói helyzettel kapcsolatban - mondta a Szerbiai Parlamentben dr. Pásztor Bálint.

A VMSZ köztársasági parlamenti frakcióvezetője hozzátette, ami újdonság az elmúlt időszakban, hogy a hatalom mára már őszintén beszél ezekről a kérdésekről, problémákról. A politikus szerint ezt mutatja a mostani rendkívüli ülés is.

Dr. Pásztor Bálint kiemelte, az Európai Uniónak is el kellene döntenie, hogy szeretné-e tagjai között látni Szerbiát. A VMSZ alelnök felszólalásában arra is kitért, hogy a Koszovóban élő emberek jogai kell, hogy a legfontosabb legyen a béke és a stabilitás megőrzése mellett. A VMSZ tehát támogatja a Vučić által bemutatott jelentést.
 

Dr. Pásztor Bálint, köztársasági parlamenti frakcióvezető, VMSZ: „Arra szeretném kérni a köztársasági elnököt, a kormányt és mindenkit, akinek lehetősége van beszélni, hogy határozottan vezessék a tárgyalásokat, legyenek türelmesek, bármit is kell elszenvedniük a tárgyalások során. Mindeközben pedig legyenek biztonságban a lakosok, de ugyanígy legyen béke, biztonság, stabilitás és gazdasági jólét az országban, ezáltal meglehet az európai jövő lehetősége.”
 

Aleksandar Vučić köszönetet mondott dr. Pásztor Bálintnak és a Vajdasági Magyar Szövetség támogatásáért. A szerb államfő szerint a VMSZ teljes mértékben és kitűnő módon megértette az elmúlt időszak történéseit és döntéseit. Ennek kapcsán pedig a továbbiakban is együttműködnek.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
2023.03.20 - 08:23
A héten az öntözőrendszerek kiépítésére és fejlesztésére, a jégvédő hálók beszerzésére, a gyümölcs- és szőlőtermesztő
További pályázatokat jelentetett meg a mezőgazdasági titkárság
2023.03.18 - 12:31
Zentán hetente előfordul, hogy valamelyik jelzőlámpa sárgán villog, vagy egyáltalán nem működik, ami problémákat okoz
A zentai jelzőlámpák sokszor meghibásodnak a rossz időjárási viszonyok miatt
2023.03.17 - 19:24
Az új belgrádi városvezetés megalakulása óta, azaz tíz hónapja számos újdonságot vezettek be, többek között az idén s
Hamarosan megkezdődik a metró építése
2023.03.17 - 08:31
 Nagybecskerek magyarsága tegnap a katolikus temetőben, Szemere Pál honvédőrnagy emléktáblájánál tartott koszorúzási