Ugrás a tartalomra

A VMSZ már a hét elején tárgyal az ingázók helyzetéről

A VMSZ már a hét elején tárgyal az ingázók helyzetéről

 A VMSZ, ahogyan eddig, úgy ezután is mindent meg fog tenni a vajdasági magyar közösség egészségügyi és egzisztenciális érdekeinek védelméért - írja a párt vasárnap közzétett Facebook-bejegyzésében.

Azt írják, a mai napon felvették a kapcsolatot Magyarország Kormányával és az illetékes hatóságokkal az ingázók és a mezőgazdasági idénymunkások érdekében, hogy a hétfői és a keddi napon megszülessenek azok a rendelkezések, amelyek július 15-től is garantálják korlátozásmentes belépésüket Magyarországra.

Hozzáteszik, folyamatosan egyeztetni fognak a magyarországi döntéshozókkal a mielőbbi még kedvezőbb zöld zónába történő átminősítésről a szerbiai járványhelyzet függvényében.

Mint ismeretes, a globális koronavírus-helyzet romlása miatt Magyarországon a mai napon új kormányrendeletet tettek közzé, amelyben egyoldalúan szabályozzák a külföldről történő belépést. Szerbiát jelenleg a sárga zónába helyezték, amely a VMSZ álláspontja szerint méltányos és maximálisan figyelembe veszi a vajdasági magyar közösség érdekeit, tekintettel a Szerbia területén tapasztalható negatív járványügyi tendenciára.

A VMSZ Facebook-bejegyzésében továbbá hozzáteszik, a kihirdetett jogszabállyal kapcsolatos további kérdésekkel közvetlenül Magyarország szerbiai külképviseleteihez kell fordulni.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír