Ugrás a tartalomra
2020.10.29 - 08:15

VMSZ képviselők a nemzeti közösségekről és mezőgazdaságról a parlamentben

VMSZ képviselők a nemzeti közösségekről és mezőgazdaságról a parlamentben

 Az új kormányösszetételről folytatott parlamenti vitában dr. Pásztor Bálint frakcióvezető mellett a Vajdasági Magyar Szövetség két másik köztársasági képviselője is felszólalt.

Vicsek Annamária elsősorban a nemzeti közösségekről, Juhász Attila pedig mezőgazdasági kérdésekről tájékoztatta képviselőtársait.

A korábban oktatási államtitkárként tevékenykedő Vicsek Annamária örömmel nyugtázta, hogy jól halad, és folytatódni fog a 2018-ban megkezdett széles körű tanügyi reform. A Vajdasági Magyar Szövetség számára fontos, hogy a magyar anyanyelvű diákok épp olyan színvonalas oktatásban részesülnek, mint a szerb osztályba járó társaik: „Példaként hoznám fel, hogy a Covid19-járvány idején, a márciustól júniusig tartó időszakban, azokat a tanórákat, amelyeket szerb nyelven vettek fel a távoktatás céljából, azokkal egyidőben lettek felvéve az órák nyolc nemzeti közösség nyelvén, így magyar nyelven is, ami a mi esetünkben kiemelten fontos.”

Juhász Attila, aki az előző kormányban mezőgazdasági államtitkár volt, azt ecsetelte, mekkora lépéseket tettek a mezőgazdaság fellendítése érdekében. Fontos azonban, hogy a most felálló kormány megoldja a mezőgazdasági termelők nyugdíjbiztosításának kérdését, a bejegyzett gazdaságok nagyságának függvényében: „Ami a terveket illeti, úgy gondolom, hogy az elkövetkező időszakban rendkívül fontos lesz a fiatal földművesek támogatása, de segítenünk kell továbbra is minden mezőgazdasági egyesület munkáját, megerősíteni és minél jobban segíteni a családi földműves gazdaságokat.”

A posztján maradó Branislav Nedimović mezőgazdasági miniszter a biztosítéka annak, hogy a mezőgazdaság fellendítése folytatódik majd - szögezte le a Vajdasági Magyar Szövetség köztársasági parlamenti képviselője.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
2023.03.20 - 08:23
A héten az öntözőrendszerek kiépítésére és fejlesztésére, a jégvédő hálók beszerzésére, a gyümölcs- és szőlőtermesztő
További pályázatokat jelentetett meg a mezőgazdasági titkárság
2023.03.18 - 12:31
Zentán hetente előfordul, hogy valamelyik jelzőlámpa sárgán villog, vagy egyáltalán nem működik, ami problémákat okoz
A zentai jelzőlámpák sokszor meghibásodnak a rossz időjárási viszonyok miatt
2023.03.17 - 19:24
Az új belgrádi városvezetés megalakulása óta, azaz tíz hónapja számos újdonságot vezettek be, többek között az idén s
Hamarosan megkezdődik a metró építése
2023.03.17 - 08:31
 Nagybecskerek magyarsága tegnap a katolikus temetőben, Szemere Pál honvédőrnagy emléktáblájánál tartott koszorúzási