Ugrás a tartalomra

Városnapot ünnepel Topolya

Városnapot ünnepel Topolya

 A Községi Képviselő-testület díszülésén kiosztották a város elismeréseit. Pro Urbe díjban részesült Zsáki István és Csernik Attila topolyai képzőművész, és Zdravko Savić labdarúgó, játékvezető. A topolyai fejlesztéseket is bemutatták a rendezvényen.

A topolyai színházteremben tartották a városnapi ünnepi díszülést, amelyen megtekintették a Pro urbe díjasokról szóló kisfilmeket. Zsáki István, akadémiai festő több évtizedes munkásságáért vehette át a díjat. Csernik Attila képzőművész, grafikus egészségügyi állapota miatt nem tudott jelen lenni, nevében, fia, Csernik Előd vette át az elismerést, amelyet úttörő alkotói munkásságáért kapott. Zdravko Savić labdarúgó, játékvezetőt a sport területén elért kimagasló eredményeiért díjazták. Topolya plakettjét kapta a 20 éves Mara Amatőr Színház, Bolvári Antal járművezető oktató, a Topolyai Nyugdíjas Egyesület, a Tomislavci Labdarúgóklub és Dudás Zoltán, a ruszin és magyar kultúrtevékenységéért. Polgármesteri köszönőlevélben részesült a 3+ Nagycsaládosok Egyesülete, Bábi Lajos, Faragó Szilárd, Dragan Golubović és Goran Ivanisević.

A díjazottak nevében Zsáki István szólalt fel.

„Egy festő, egy író, egy képzőművész, egy zenész nem mehet nyugdíjba, ő továbbra is dolgozni fog, és továbbra is öregbítjük Topolya értékeit - gondolom még Csernikkel, ha kijön és találkozunk, ezek a jövő tervei."

Kisfilm formájában számoltak be az önkormányzat munkájáról. A többi között a szennyvíztisztító projektje, a diákotthon megnyitása, a gázvezetés, a Belgrád-Budapest gyorsvasút topolyai szakaszának kiépítése is nagy előrelépés a község életében.

Szatmári Adrián, polgármester: „Azt gondolom, hogy elégedettek lehetünk az elért eredményeinkkel, ugyanakkor nem szabad megállnunk, nem szabad hátradőlnünk, ugyanis még nagyon sok tervünk van, amit szeretnénk megvalósítani. A célunk az, hogy minden Topolya községbeli polgár számára egy biztosabb, élhetőbb, jobb életkörülményt tudjunk biztosítani."

A topolyai városnapi díszülést Maruzsenszki András József, a topolyai Zeneiskola növendékének hegedűjátéka tette ünnepélyessé.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír