Ugrás a tartalomra
2022.09.12 - 08:19

Városnapi díszülés Zentán

Átadták Zenta város elismeréseit.
Városnapi díszülés Zentán

A zentai csata 325. évfordulójára emlékharang megkongatásával és koszorúzással emlékeztek meg, majd megtartották a zentai Községi Képviselő-testület városnapi díszülését, ahol átadták a város legrangosabb kitüntetéseit.

A csata emlékművénél az önkormányzatok, a politikai pártok, a testvértelepülések és az egyesületek képviselői is lerótták tiszteletüket vasárnap délellőt. Ezután hagyományosan megtartották a zentai Községi Képviselő-testület városnapi díszülését a városházán. Átadták Zenta község öt nyilvános elismerését azoknak a polgároknak, akik munkájukkal öregbítették a város hírnevét. Juventus Pro Urbe-díjban Kéri Valentina sportoló és kick-box világbajnok részesült. Sportolói tevékenysége valódi példakép a kezdő és haladó sportolók számára. „Úgy gondolom, hogy a belefektetett munka mindig kifizetődik, ahogy ezt a jelenlegi díj is bizonyítja. Most hamarosan az Európa Bajnokság következik, közel egy hónap múlva. Jelenleg arra készülünk, ami számunkra nagyon fontos, mivel ez a verseny kvalifikációt jelenthet a következő évi World Combat Gamesre.”

A Pro Urbe plakettet idén Vatai István építész, tervezőmérnök Zenta építészeti örökségének fejlesztéséért vehette át. „Örülök nagyon ennek a díjnak, és büszkeséggel tölt el, hogy megkaptam ezt a társadalmi elismerést, ugyanis attól a közösségtől kaptam, ahol élek, ahol a munkám és munkásságom legnagyobb része kötődik, és ebből kifolyólag ez fontos számomra.

A díszülésen Czegledi Rudolf, Zenta polgármestere ismertette a jelenlévőkkel a községben már megvalósult, valamint a még folyamatban lévő fejlesztéseket az elmúlt egy év során. „Ehhez a munkához községünk minden polgárának a biztatására, bizalmára és hitére szükségünk van. Közösen és összefogva meg tudunk birkózni az előttünk álló nehézségekkel. Abban is bízom, és tudom, hogy így lesz, hogy a történelmi múltunk, a zentai csata méltó helyet foglaljon el közösségünk történelmi emlékezetében.

Pro Urbe-díjban még az 1912-1920-as Balkán háborúk szerb harcosainak leszármazottainak Községi Szervezete, valamint a zentai Atlétikai Klub részesült. Milorad Čurčić pedig Pro Urbe Életműdíjat kapott.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
2023.05.26 - 10:28
Harmadízben hirdette meg a Magyar Nemzeti Tanács a Vajdasági Jogászösztöndíj Programot.
A hallgatók tanévenként 10 hónapon át részesülnek a nettó 100 ezer forintos ösztöndíjban
2023.05.25 - 14:01
Az Újvidéki Vásár 100 éves fennállása alkalmából elköteleztük magunkat arra, hogy az általa képviselt érték örökre me
Pásztor István a vajdasági magyar vállalkozók kínálatát is megtekintette az újvidéki mezőgazdasági kiállításon