Ugrás a tartalomra
2021.06.10 - 20:53

Ünneplés helyett faluszépítés

Ünneplés helyett faluszépítés

Zenés ünnepség helyett munkaakcióval ünnepelték meg a bánáti Torda lakói a koronavírus utáni nyitást. Több mint harminc önkéntes dolgozott a falu központjának rendezésén, szépítésén.

Tordán az idén már többedik alkalommal szerveztek önkéntes munkaakciót. A járvány miatt az idei rendezvények nagyobb része elmaradt, mégis mindig akad munka. A plébánia falának a meszelésétől kezdve, a zöldövezetek rendezésén át, a padok festéséig és a betonázásig.

Detki Kovács Erika kiemelte: „Fontosnak tartjuk azt, hogy tiszta központunk legyen. Mikor bárki eljön Tordára, az legyen az első benyomása, hogy milyen szép, tiszta faluban élünk. Az asszonytársaimmal és a férfiakkal évről-évre, több alkalommal, összejövünk, és nem csak azér, hogy a falut tisztán tartsuk, hanem ez az idő alatt barátkozunk is. A nehéz idők után, most talán újraindul az élet itt a faluban is.”

Torda helyi közösség nem rendelkezik bevételekkel. Helyi járuléka nincs, közmunkást nem alkalmazhat. Csak pályázatok útján juthatnak némi támogatáshoz – mondta Dobai János, Torda Helyi Közösség elnök. Hozzátette: „A középületeinket, útjainkat, járdáinkat sikeresen felújítottuk, a rendezvényeink is megtartásra kerülnek. Ez a mai akció is azért van, hogy még szebbé tegyük azt a közösségi teret a kultúrotthon előtt, a helyi közösség épülete előtt, ahol általában zajlik a társadalmi, kulturális élet.”

A hétvégén helyi közösségi választások lesznek Tordán és a begaszentgyörgyi község falvaiban is.

Ezzel kapcsolatban Dobai János elmondta: „Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, akik az elmúlt négy év során támogatták a helyi közösség munkáját, és remélem, hogy a vasárnap is támogatni fogják a HK Tanácsának jelöltjeit, akik a VMSZ támogatásával indulnak. Hisz vannak még terveink, elképzeléseink, amelyeket meg szeretnénk valósítani.”

A tordaiak remélik, hogy a mielőbb teljesen feloldódnak a járványhelyzet miatt bevezetett szigorítások és az őszi rendezvényeiket már a megszokott módon tarthatják meg.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
2021.06.19 - 21:01
A Vajdasági Magyar Szövetség Újvidéki Városi Szervezete megalakulásának 23.
Velünk együtt hozzák meg a ránk vonatkozó döntéseket
2021.06.19 - 20:50
A magyarországi Központi Statisztikai Hivatal 2016-ban elvégzett felmérésében a legmagasabb presztízsű foglalkozások
Nyilas Mihály: Megmaradásunk egyik alappillére a magyar jogászok jelenléte a köz- és a magánszférában
2021.06.19 - 10:09
Egy évvel ezelőtt helyezték le a Vackor Szabadkai Magyar Iskoláskor Előtti Nevelő- és Gyakorlóintézmény alapköveit.
Szabadkán szeptember elsejétől fogadja a kicsinyeket a Vackor iskoláskor előtti intézmény
2021.06.18 - 08:17
Elfogadta a vajdasági költségvetés módosítási javaslatát csütörtöki ülésén Újvidéken a tartományi képviselőház, ennek
Tovább épülhet a kamenicai kórházkomplexum, és folytatják az infrastrukturális fejlesztéseket – Ülésezett a vajdasági parlament