Ugrás a tartalomra

Ültess fát, tégy a jövőért!

Ültess fát, tégy a jövőért!

 Száz facsemetét ültettek el Zentán a Vajdasági Magyar Szövetség Ifjúsági Fórumának szervezésében. A következő időszakban több vajdasági településen is folytatják az akciót, ezzel növelve a zöldfelületeket.

A csapadékos időjárás sem tántorította el azokat a fiatalokat, akik Zenta községben fát szerettek volna ültetni. Az önkormányzat mindent megtesz annak érdekében, hogy lehetőséget és támogatást tudjon ehhez biztosítani.

Homolya Ákos, civil szervezetekkel és városrendezéssel megbízott tag: „Mint tudjuk, az elmúlt időszakban jelentős az aszálykár, nemcsak Zenta területén, hanem az egész szűkebb régióban komoly problémát okoz. Ezért, hogy a környezetünket valamiféleképpen megóvjuk, illetve a földnek az elhordódását, rongálódását, ezért igyekszünk minél nagyobb területet zöldíteni, fásítani. Ugyanígy történik ez lent a bátkai út mellett, most pl. egy szélvédő fasor van kialakításban."

A zentai Népkert játszóterét körülölelő területen való fásítás a Vajdasági Magyar Szövetség Ifjúsági Fórumának szervezésében valósult meg.

Kiss Nándor, a VMSZ Ifjúsági Fórumának elnöke: „Idén harmadik éve szervezzük meg tavasszal az akciónkat, amikor is 1 400 facsemetét ültetünk el egész Vajdaság területén. Azért 1 400-at, mivelhogy megközelítőleg ennyi magyar ajkú kisgyermek írja be az általános iskolát Vajdaság-szerte. Folytatva a jó hagyományunkat, idén is elültetjük ezeket a kis fákat. Idén is a helyi igényeket figyelembe véve osztottuk szét ezeket a kis fákat.”

Zenta község mellett tölgyfacsemetéket kapott Magyarkanizsa, Ada, Óbecse, Szenttamás, Csóka, valamint Hódság is.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír