Ugrás a tartalomra

Új sportcsarnok épül Tóthfaluban

Új sportcsarnok épül Tóthfaluban

 Elhelyeztek egy időkapszulát, valamint megáldották a sportcsarnok alapkövét.

Tornaterem épül Tóthfaluban és a helyi kollégium is megújul. Mindez a magyar kormány támogatásának köszönhetően. Emellett átadtak egy nagy műfüves pályát is, amit szintén anyaországi forrásokból valósítottak meg. Az eseményen jelen volt mások mellett Potápi Árpád János, Magyarország nemzetpolitikáért felelős államtitkára, Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke és Hajnal Jenő, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke is.

Slavko Večerin szabadkai megyéspüspök áldotta meg az épülő tóthalusi tornaterem alapkövét. Egy időkapszulát is elhelyeztek. Emellett a helyi kollégium is megújul. Utasi Jenő, plébános, Tóthfalu: „Ha mi elkészülünk ezzel a sportlétesítménnyel, akkor egy nemzetközi előírásoknak is megfelelő pályát kapunk, azon belül is röplabdapályát, a kosárlabdának is szintén biztosítjuk majd a helyet, asztalitenisz is lesz, hiszen a terem bírja.”

Az erőfeszítéseknek és az elmúlt években történt beruházásoknak köszönhetően Tóthfalu is nagyban fejlődik - mondta Pásztor István, a VMSZ elnöke. „Arra kell rájönni, hogy a sportban is ugyanúgy van, mint az életben, hogy nem elég valamit kitalálni és valamiről beszélni, meg kell, hogy legyen a képesség, az erő ahhoz, hogy meg lehessen csinálni. Évek teltek el az álmoknak a dédelgetésével, amíg nem teremtődött meg az a kritikus mennyiségű akarat, lehetőségrendszer, szándék, ami lehetővé tette azt, hogy ez a tóthfalusi akadémia is kibontakozzon.”

Emellett egy nagy műfüves pálya is átadásra került, ami szintén a magyar kormány támogatásából valósult meg. Az új futballpálya és a hozzá tartozó infrastruktúra kiépítése a topolyai TSC alközponti rendszerének keretein belül valósult meg. Palágyi Szabolcs, vezérigazgató, TSC: „Ami a pálya minőségét és magát a műfüves pályát illeti, ez egy olyan pálya, amely tényleg maximálisan terhelhető, amelynek a karbantartása sokkal könnyebb, mint a természetes fűé és a fiatalok számára nagyon vonzó is.”

A közösségépítés egyik legfontosabb területe ma már a sport, az, hogy a fiatalokat a sportra neveljük és Tóthfalu ezen az úton halad - mondta Potápi Árpád János magyar nemzetpolitikáért felelős államtitkár. „Számunkra a sport sok mindent jelent, jelenti azt is, hogy a fiataljainkat az egészséges életmódra neveljük, és emellett pedig megtanítjuk őket a sport szeretetére és a mozgás szeretetére. Emellett általánosságban elmondható, hogy a jó sportolók jó tanulók is, reméljük, hogy ez Tóthfaluban is így van és még inkább így lesz. Fontos azt is kiemelni, hogy közösségeket erősítünk az egész világon, illetve a Kárpát-medencében, erős magyar közösségeket.”

Az épülőfélben lévő és a már megvalósult beruházásoknak köszönhetően Tóthfaluban minőségi oktatás folyhat, több sportág területén is.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A napokban a kivitelező elkezdte a földmunkálatokat a Petar Gorčić utcában, és onnan haladnak tovább a település más
Megkezdődtek az előkészítő munkálatok
Amint a szép idő beköszöntött, a gunarasi helyi közösség területén megkezdődtek a falurendezési munkálatok.
Feltöltötték az út menti részeket, rendezik a labdarúgópálya környékét