Ugrás a tartalomra
2023.09.10 - 20:38

Tűzijáték és koncertek áradata a zentai Népkertbe

Holnap tartják a községi képviselő-testület városnapi díszülését és átadják az elismeréseket
Holnap tartják a községi képviselő-testület városnapi díszülését és átadják az elismeréseket

Szombaton is megannyi programmal várták Zenta Város ünnepe kapcsán az érdeklődőket. Már a délelőtt folyamán elkezdődtek az ilyenkor szokásos rendezvények, teniszbajnokságot, tájfutóversenyt tartottak a Népkertben. Ezzel egyidőben zajlott a Művelődési Ház kamaratermében a Zentart első könnyűzenei tehetségkutató vetélkedő, ahol a legjobbnak az óbecsei The Teacher and the Revolutioners insztrumentális funky rockot játszó zenekar bizonyult.

A délután folyamán ismét táncegyüttesek mutatkoztak be. Ezúttal a mazsoretté és a modern táncoké volt a főszerep. A Flamenco Táncklub ismét meneteléssel érkezett a színpadhoz, a muzsikát és a ritmust pedig Zenta Város Fúvószenekara szolgáltatta ezen a távon. A színpadon egymást követték a szóló, a duó és a csoportos produkciók, pörögtek a botok, repültek a pompomok. Ezt követően a Merkur-Midnight táncegyüttes bemutatója következett, akik szintén több produkcióval készültek, repertoárjukban a klasszikus táncok és a modern koreográfiák is megtalálhatóak voltak.

A szemet gyönyörködtető előadásokat a fülbemászó dallamok váltották, ugyanis Zenta Város Fúvószenekara és a Paksi Ifjúsági Fúvószenekar közös koncertjére várták a nagyérdeműt. A két zenekar igyekezett a jól megszokott indulók helyett inkább a szórakoztató műfajú kompozíciókat elhozni. Az általuk bemutatott slágerekkel egy igazi utazáson vehetettünk részt, hiszen a zene által elvittek bennünket Amerikába és Oroszországba is, de egy kis közép- és dél-amerikai ritmussal is megfűszerezték a koncertet.

Egy gyors színpadátrendezést követően megérkezett a várva várt 3+2 együttes. Megtelt a nagyszínpad előtti tér, sokan voltak kíváncsiak az ismert mulatós formációra, akik a közkedvelt slágereik mellett más együttesek ismert zeneszámait is elhozták. Igazi lakodalmas hangulatot varázsoltak a zentai Népkertbe.

A mulatós zenét követően a kisszínpadon folytatódott a buli, ahol az Old Scullz együttes koncertjét hallgathatták meg. 21 órakor következett az elmaradhatatlan városnapi tűzijáték, amely, mint minden évben, gyönyörű látványt nyújtott az éjszakai égbolton. A fényáradat után Pápai Joci lépett a színpadra, aki először járt Vajdaságban. A közönség egyként énekelte vele a két Euróvíziós slágerét, az Origot és Az én apám című dalt, de a legújabbakat is ovációval jutalmazta. Az énekes csak a Magyar Szó újságírójának adott interjút a koncert előtt. A vele készült beszélgetést egy későbbi számunkban közöljük.

A szombat esti programból sem maradhatott el a lemezlovas, aki most egy retró bulira invitálta a közönséget a kisszínpadhoz. Még a bátrabbak a dj pult előtt ropták, a többiek egy hideg itallal a kezükben hallgatták az egykori kedvenceket.

– Egy hat napos rendezvényt tudunk mögöttünk, és nagyon hálás vagyok mindenkinek, aki valamilyen formában is részt vett, hogy ez a városnap létrejöhessen. A közös munkának köszönhetően több koncertet is szerveztünk külföldi, hazai és zentai előadókkal, együttesekkel, kóruszenei esttel kedveztük a komolyzene kedvelőinek, valamint egy lübecki brácsaművészt is vendégül láttunk. Több kiállítást is megnyitottunk a napokban, amelyet a nagyközönség a Városi Múzeumban és a kis zsinagógában tud megtekinteni, valamint elmélyítettük a testvérvárosi kapcsolatokat. A hőlégballonosoknak köszönhetően több mint 200 gyermek repülhetett ingyen – összegezte szombat este Burány Hajnalka, a Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központ megbízott igazgatója a városnapi rendezvényt.

Vasárnap már a hivatalos programokat tartották meg. Egyebek mellett megkoszorúzták a Népkertben elhelyezkedő lengyel emlékművet.

A városnapi programsorozat hétfőn ér véget, amikor is megkongatják a Tisza-parti emlékharangot, megkoszorúzzák a zentai csata emlékművet, és megtartják a községi képviselő-testület díszülését, ahol átadják a város elismeréseit.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, KGN
Többi hír
2023.10.02 - 08:46
Izgalmas előfutamokat hozott már a szombati nap a szilvásváradi lovas stadionban.
Zbornay Viktória Licino London nyergében kitűnően szerepelt a döntőben, mégis Kecskemét lovasa aratta le a babért
2023.10.01 - 15:49
 Ha valaki a Ludasi Betyárnapokat említi, akkor a jó hangulat, a finom ételek és programok sokasága jut először eszün