Ugrás a tartalomra

Torda: Kukoricafesztivál és kampánynyitó

Nagy tömegeket vonzott az idei, jubileumi Kukoricafesztivál Tordán, ahol tizedik alkalommal szervezték meg ezt a rendezvényt, egyben a Magyar Összefogás nemzeti tanácsi választási kampánynyitójának is jól bevált.

Délelőtt sok vendég érkezett a faluba, hiszen több versenyre is sor került, a legnépszerűbb volt a hagyományos ízek főzőversenye, amelyre közel félszáz csapat jelentkezett, a kukoricatörésben, szárvágásban pedig 14 csapat mérettetett meg.

A tordai sportközpontban volt a gyülekező, ahol egyben megejtették a rendezvény hivatalos megnyitóját is, amely keretében elsőként a falu vezetője, Dobai János üdvözölte a jelenlevőket, aki külön kiemelte, hogy a mostani rendezvény abban is eltér az előbbiektől, hogy most egy határon átívelő projektum jóvoltából valósul meg a gazdag programsorozat, amelyet Balástyával közösen nyertek meg.

Ugyanakkor a Magyar Összefogás lista képviselői közül Ábrahám Csilla és Fazekas Róbert is szólt a jelenlevő polgárokhoz, röviden vázolva a célkitűzéseiket, bízva abban, hogy mindannyian felismerték, hogy a Magyar Nemzeti Tanács négy éven keresztül elért eredményeinek folytatásaként fontos, hogy november 4-én a Magyar Összefogás listáját támogassák voksukkal.

Pirityiné Szabó Judit, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárság kapcsolattartási főosztályvezetője is jelen volt a Kukoricafesztiválon, aki köszöntőjében arra is kitért, hogy a kukoricafesztivál nem csak a régi hagyományokat eleveníti fel, hanem a jövőről is szól, ezt támasztották alá a Magyar Összefogás listáján szereplő, jelenlevő jelöltek is.

Beszédében említette azokat az ősök által ránk ruházott értékeket, mint a hűség, amelyre legjobb példaként a földműveléssel foglalkozó emberek szolgálnak, akik a földterületeik megműveléséből kifolyólag egyrészt hűségesek maradnak a szülőföldhöz is, de ugyanakkor a közösségi munkájukkal is rávilágítanak a föld szeretetére, és egyben a munka megbecsülésére is.

Pásztor István, a VMSZ elnöke nyitotta meg a fesztivált, aki ünnepnek nevezte ezt a rendezvényt, amely a kis közösség összefogásának az eredménye, ugyanakkor különlegességét viszont az adja, hogy a Magyar Összefogás listájának ma indul a kampánysorozata.

A beszédében kiemelte, hogy a kukoricafesztivál egy jó kampánykezdő, mert egyszerűen a mindennapjaink realitását tükrözi, mindazokkal a félelmekkel, fájdalmakkal, reménykedésekkel, és tervezgetésekkel, az összefogással, a viták kezelésével, ami mindegyik vajdasági településen ugyanígy van. Ami viszont nem mindegy, hogy hogyan kerülünk ki ezekből a mindennapi realitásokból, mondta a többi között Pásztor István, utalva a nemzeti tanácsi választásokra.

A X. Kukoricafesztivált az idén több tartalommal gazdagították, így már tegnap megkezdődött a kísérőrendezvényekkel, labdarúgótornán szurkolhattak 

Szerző (Forrás)
Vajdaság Ma, Kónya-Kovács Otília
Többi hír