Ugrás a tartalomra
2021.09.11 - 16:13

Testvérvárosi megállapodás és rangos elismerések átadása a zentai díszülésen

Testvérvárosi megállapodás és rangos elismerések átadása a zentai díszülésen

 A zentai csata 324. évfordulójának napján hagyományosan megtartották a zentai Községi Képviselő-testület városnapi díszülését, ahol átadták a város legrangosabb kitüntetéseit, valamint aláírták Zenta és Paks testvértelepülési szerződését.
 

A Pro Urbe plakettet az idei évben a Pro Scientia Naturae Alapítvány és Fábri Géza kapta. Fábri Géza a magyar népzene népszerűsítéséért és a kobozmuzsika műveléséért kapta a rangos elismerést.

Fábri Géza népzenész: „Nagyon fontos volt számomra, hogy a zentai képviselő-testület, a zentaiak odafigyelnek rám, amikor itt vagyok, és amikor nem vagyok itt, és érzik azt, ahogy az én szívem is dobog.”

A Pro Scienita Naturae Alapítványnak a Zentán folyó Kertészmérnöki képzés 25 éves kiváló munkájáért ítélték oda az elismerést. Lengyel László, a Pro Scientia Naturae Alapítvány ügyvezetője: „Sok egyéb szakmai tevékenység, fejlesztési tevékenység is működik a Pro Scientia Naturae Alapítvány szervezésében, és hát ezeknek a tevékenységeknek a méltatására, ezeknek a tevékenységeknek a díjazására ítélték oda, nagyon nagy köszönetünkre, ezt a neves kitüntetést.”
 

A Posztumusz Pro Urbe Életműdíjat Balog Virág Lászlónak ítélték oda, a Juventus Pro Urbe plakettet pedig Fehér Miklós vehette át.

Fehér Miklós író: „Úgy gondolom, hogy annál nagyobb elismerés az ember életében, hogy az a közeg, az a város, az a község ismerje el, amelynek a szülötte, amelyben él és amelyben tevékenykedik, annál nagyobb érdem nincs.”
 

A díszülésen sor került Zenta és Paks testvértelepülési szerződésének ünnepélyes aláírására.

Szabó Péter, Paks polgármestere: „Nagyon sok mindenben hasonlítunk egymásra, lakosságszám és hasonló oktatási és kulturális intézményeink is hasonlóak, úgyhogy én azt gondolom, hogy ez egy nagyon jó kapcsolat lesz.”
 

A díszülésen Czegledi Rudolf, Zenta polgármestere ismertette a jelenlévőkkel a községben már megvalósult, valamint a még folyamatban lévő fejlesztéseket az elmúlt egy év során.

„A járvány és annak következményei hatással voltak az elvégzendő munkára, de minden felmerülő nehézségre megoldást találtunk. A rendkívüli helyzetben is biztosítottuk a város és a hozzá tartozó települések életének zavartalan működését, egyetlen közvállalat sem került olyan helyzetbe, hogy szüneteltetni kellett volna a szolgáltatását, nem volt fűtés- gáz-, vagy ivóvízhiány.”

A felsorolt beruházások, fejlesztések úgy születtek meg, hogy mindenki tette a dolgát a maga helyén még akkor is, amikor a legnehezebbek voltak a körülmények - tette hozzá a polgármester.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
2021.09.23 - 13:38
Az elmúlt egy év munkásságát foglalta össze Fejsztámer Róbert, a Vajdasági Magyar Szövetség magyarkanizsai polgármest
Fejlesztések soráról számolt be Magyarkanizsa polgármestere