Ugrás a tartalomra

Tavasszal megnyílik a Shoppi

Az MPC cég első modern bevásárlóközpontja mintegy 250 új munkahelyet teremt

Jövő év márciusában egy modern bevásárlóközpont, a Shoppi Retail Park nyílik a Szegedi úton, amely egyszerre nyújt majd alkalmat a bevásárlásra és a szórakozásra is. A Shoppi az észak-bácskai körzet központi kiskereskedelmi központja is lesz egyben, ahol többek között a New Yorker, a Zara, a H&M, a Tom Tailor, a Top Shop, a Deichmann, a Takko, Foody, az Office Shoes vagy a Pilot Toys Kids üzleti is helyet kapnak.

A beruházó az MPC Properties, mely Szerbiában a legnagyobbak közé tartozik, ők építtették többek között az Ušće Shopping Centart, az Immo Outlet Centart vagy a belgrádi Oaza luxusrezidencia-komplexumot, s legújabb beruházásukat Szabadkán valósítják meg.

Az építkezés ünnepélyes keretek között vette kezdetét tegnap, amikor az MPC Properties képviseletében Thomas Villadsen Maglai Jenő polgármesterrel közösen lehelyezte a bevásárlóközpont alapkövét, illetve egy időkapszulát ástak el, melybe egy aznapi újságot és némi aprópénzt rejtettek.

Thomas Villadsen elmondta, a szabadkai bevásárlóközpont, mely a legmodernebb európai bevásárlóközpontok mintájára épül meg, csupán az első lesz a retail parkok sorában, melyek megvalósítását tervezik.

– A korszerű és felgyorsult életmóddal összhangban a fogyasztóknak biztosítjuk, hogy egy modern helyen egyszerre tudjanak vásárolni és kikapcsolódni is, s arra számítunk, hogy a Shoppi betölti az űrt, ami eddig a kereskedelmi kínálatban jelen volt. Mintegy 10 ezer négyzetméternyi eladóhelyen több mint húsz külföldi és hazai divatmárkanév lesz megtalálható, s a széles kínálatnak köszönhetően egy helyen lehet majd beszerezni lakberendezési, műszaki és egyéb termékeket is, illetve az egész család talál majd magának szórakozást – mondta Thomas Villadsen. Hozzátette, a központ megépítésével mintegy kétszázötven új munkahely nyílik majd, s az építkezés megkezdésével máris bekapcsolták a helyi munkaerőt, hiszen a munkálatok főkivitelezője a szabadkai SMB Gradnja vállalat, továbbá megköszönte az önkormányzatnak a közreműködést, hogy ez a beruházás ilyen ütemben fejlődhetett.

Maglai Jenő örömét fejezte ki, hogy Szabadkán még egy beruházás fog megvalósulni, melynek a város számára különösen nagy jelentősége van, s hogy az MPC cég éppen Szabadkán akarja felépíteni első modern bevásárlóközpontját.

– A beruházás értéke mintegy 10 millió euró, ami Szabadkán az idei év egyik legkomolyabb beruházása is egyben. Az objektumnak az év végéig el kellene készülnie, jövő tavaszra pedig meg is nyílik, több mint kétszáz új munkahelyet teremtve ezáltal. A szabadkaiak ezentúl helyben is megvásárolhatják a márkás termékeket és nem kell elmenniük a szegedi Árkádba, vagy Újvidékre, nem kell Belgrádba utazniuk, s ezzel egyben valamelyest a kereskedelmet is törvényesebb mederbe tudjuk terelni, hiszen mindeddig nagy mennyiségű áru érkezett feketén a városba. A beruházás második fázisát a Lidl szupermarket építése jelenti majd, az MPC cég pedig további bővítést tervez, amiben önkormányzatként szeretnénk segíteni – jelentette ki Maglai.

Szerző (Forrás)
liv, Magyar Szó
Többi hír