Ugrás a tartalomra

„Szükség van a Horgos-Röszke közúti határátkelő egész napos nyitvatartására”

„Szükség van a Horgos-Röszke közúti határátkelő egész napos nyitvatartására”

Szükség van a Horgos-Röszke közúti határátkelő egész napos nyitvatartására - legalábbis erre utalnak azok az adatok, amelyek a szerbiai oldaltól származnak - mondta dr. Pásztor Bálint az SZMR Napindító című műsorában.

A VMSZ megbízott elnöke úgy fogalmazott, az utasszámlálás is igazolja, hogy igény van a horgosi közúti átkelő 24 órás működésére. Hozzátette, bízik abban, hogy hamarosan jó hírrel tudnak szolgálni, és be tudják jelenteni, hogy folytatódni fog az egész napos nyitvatartás a Horgos 2 átkelőn. Az átkelő 24 órás nyitvatartását egyébként eredetileg január végéig tervezték.

Dr. Pásztor Bálint, megbízott elnök, VMSZ: „Nekem elsősorban a szerbiai féltől olyan információim vannak, hogy bevált, és szükség van rá, igény van rá, tehát a számok is azt igazolják, amit az ingázók és más vajdasági magyarok kértek tőlünk, hogy bővüljön a határátkelőnek a nyitvatartása. Most is zajlanak a tárgyalások, rengeteg ingázó keresett engem meg az elmúlt napokban, igyekeztem mindenkinek válaszolni. Mindenkinek azt válaszoltam, hogy zajlanak ezek a tárgyalások. Én bízom abban, hogy nagyon hamarosan jó hírrel tudunk szolgálni, és be tudjuk azt jelenteni, hogy nem volt igazuk azoknak, akik azt mondták, hogy ez csak egy választási kampányfogás volt, és hogy folytatódni fog a 0-tól 24 óráig tartó nyitvatartás Horgos 2-re vonatkozóan.”

Március 2-án lesz a Vajdasági Magyar Szövetség tisztújító közgyűlése Zentán – így döntött egyhangúlag a párt tanácsa hétfőn este – erősítette meg a Szabadkai Magyar Rádió reggeli műsorában dr. Pásztor Bálint.

A VMSZ megbízott elnöke elmondta, azért lesz a tisztújító Zentán, mert az idén 30 éves VMSZ 1994-ben Zentán alakult meg, és azért március 2-án, mert akkor még tart a viszonylagos nyugalmi időszak, azután viszont újabb kampány következik majd.

„Amennyiben a Vajdasági Magyar Szövetség tagjai, tagsága úgy gondolja, hogy ezt a munkát folytatnom kell, akkor én nem fogok elmenekülni a felelősség elől, és abban az esetben nem megbízott, hanem megválasztott elnökként folytatnám ezt a munkát teljes mandátummal.”

A szerbiai parlamentnek legkésőbb február 11-ig kell megalakulnia, a tartományinak pedig február 13-áig. Ha minden rendben halad, március 15-ig megalakulhat a szerb kormány is. Dr. Pásztor Bálint elmondta, arra számít, hogy február közepén elkezdődhetnek a koalíciós tárgyalások a Szerb Haladó Párttal, amellyel folytatni kívánják az együttműködést. Az SZHP már jelezte, hogy számít a VMSZ-re a kormányalakításnál.
 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír